Ontdek de betoverende Flower Collector’s Suite in Pulitzer Amsterdam
© Pulitzer Amsterdam

Ontdek de betoverende Flower Collector’s Suite in Pulitzer Amsterdam

Leestijd: 2 min

Trek deze maand nog naar Amsterdam voor het tulpenseizoen én ontdek de bloemengeschiedenis van de stad in de prachtige Flower Collector’s Suite van hotel Pulitzer Amsterdam. De prachte views op de grachten krijg je er zomaar bij.

Een ode aan de Bloemenhandel

Ontdek als één van de eerste gasten de gloednieuwe Flower Collector’s Suite van het Pulitzer hotel, op wandelafstand van de iconische bloemenmarkt. De tweekamersuite is een liefdesbrief aan de bloemengeschiedenis van de regio. En is een moderne versie van het huis van een 19e-eeuwse tulpenhandelaar. Traditionele Nederlandse ontwerpen worden er gecombineerd met tuinkunstwerken, op maat gemaakte meubels, steeds met een botanisch tintje en een design touch die de kitsch ver weg houdt bij de kunst.

Throwback naar de Gouden Eeuw

De architectuur van het hotel strekt zich uit over vijfentwintig met elkaar verbonden 17e- en 18e-eeuwse grachtenpanden, die de architecturale erfgoed van de stad tentoonstellen. Deze unieke indeling geeft gasten het gevoel dat ze verblijven in een levendige buurt, in plaats van alleen maar in een traditioneel hotel.

Het interieurontwerp is van de hand van de Creatief Directeur van Lore Group, Jacu Strauss. En eert de rijke culturele geschiedenis van Amsterdam. Elk van de 225 kamers en suites is zorgvuldig samengesteld om de diverse persoonlijkheden van vroegere bewoners te weerspiegelen. Van kunstenaars en schrijvers tot muzikanten en verzamelaars. Deze aandacht voor detail zorgt ervoor dat gasten worden ondergedompeld in de ambiance van de Gouden Eeuw tot het midden van de eeuw.

En over ambiance gesproken: schuif je voeten voor het diner onder tafel bij het hotelrestaurant Jansz. Op de kaart: de meest verrukkelijke garnaalkroketten uit de streek en een fabulous entrecote voor twee. Afsluiten doe je in de Pulitzer’s Bar: de margarita’s met zwart zout doen je nu al uitkijken naar een zomer vol warme zwoele dagen… In Amsterdam.

/

Een Royale Suite

Met een indrukwekkende eigen ingang in de hal, een tweepersoonsslaapkamer, een elegante doorloopbadkamer en een grote woonruimte met vers gearrangeerde tulpen, is de suite de perfecte ruimte om te genieten van het uitzicht op de gracht met veel natuurlijk licht. In de woonkamer is het felroze vloerkleed een ode aan gevallen bloemblaadjes, in de minibar is metaalwerk te zien dat is geïnspireerd op de kassen van de Nederlandse Botanische Tuinen. En de exclusieve, met de hand geperste bloementitels zijn gemaakt door een ambachtsman in Frankrijk.

Via de open plan badkamer met producten van D.S. & Durga Debaser kom je dan in de warme en een tikje mysterieuze slaapkamer vol schilderijen aan de muur. Of je nu de stad verkent of geniet van de luxe van de suite, een verblijf in de Flower Collector’s Suite dompelt je helemaal onder in de mood van het moment: de wereld in bloei.

Lees ook: https://marieclaire.be/nl/bloemen-aan-huis-dit-zijn-de-leukste-bloemenabonnementen/

/

April Bloemenmaand

Dit is het moment om een bezoekje te brengen aan Europa’s grootste tuin: Keukenhof. Dit plantenmuseum in openlucht ligt op twintig minuten rijden van Amsterdam centrum.

Keukenhof toont meer dan zeven miljoen bloemen in volle bloei. Van 21 maart tot 12 mei biedt Pulitzer Amsterdam gasten de mogelijkheid om een caleidoscoop van duizenden bloemsoorten te bewonderen, waaronder narcissen, hyacinten en tulpen in elke denkbare kleur, nauwgezet gerangschikt in rijen die lijken op een levendige regenboog. Met een schilderachtige molen die uitkijkt over de velden, is deze iconische bestemming een must-visit voor wie op zoek is naar de ultieme tulpen-toerisme-ervaring. Pulitzer kan privétours regelen voor hotelgasten.

Prijzen: De vier uur durende privéchauffeur-tour begint vanaf €460 voor maximaal drie personen, en vanaf €600 voor maximaal zes personen.

Al dit moois zelf ontdekken? Dat kan vanaf 1280 per nacht voor 2 personen in de prachtige Flower Collector’s Suite. Voor meer info en boekingen: https://www.pulitzeramsterdam.com/en/stay/collector-s-suites/

 

Elspeth Jenkins De artikels van >

Fashion & Style Director Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Amsterdam, Citytrip, Hotelsuite, Keukenhof.