‘One pot pasta’: 4 recepten voor luie avonden

door Alexandra Goffart Lieselot Luykx
Schermafbeelding 2019-08-28 om 16.45.49
©Brooke Lark - Unsplash

Pasta: comfort food bij uitstek! De ‘one pot pasta‘-hype, die een paar jaar geleden werd gelanceerd, biedt een snelle en doeltreffende oplossing op een hongerige maag. 

Het concept? Voeg alle ingrediënten van het recept in 1 grote pot, en laat twintig minuten kunnen sudderen. Dat bespaart je niet alleen een flinke boel afwas, maar ook heel wat tijd – tijd die je met je gezin kan doorbrengen. Aan de slag. 

1/

Klassieker: één pot pasta met tomaat-basilicum, Baker by Nature recept

Ingrediënten:

  • 450 g spaghetti
  • olijfolie
  • +/- 30 g gedroogde tomaten in olie
  • +/- 400 g kerstomaatjes
  • 8 teentjes knoflook, fijngehakt
  • +/- 950 ml groentebouillon
  • 600 ml water
  • +/- 170 g tomatenpuree
  • basilicum, 3 grote handen vol, fijngehakt
  • zout en peper naar eigen smaak

Bereiding:

  • Doe de olijfolie in een grote pan en kook de gedroogde- en kerstomaten. Roer in de pan. Bak gedurende 6 minuten, gedeeltelijk met de deksel op de pan. Roer regelmatig;
  • Voeg de knoflook, zout en peper toe, meng en kook 2 minuten;
  • Voeg de spaghetti, groentebouillon, water en tomatenpuree toe;
  • Verhoog het vuur en breng het aan de kook;
  • Roer regelmatig en laat koken tot de pasta gaar is (ongeveer 14 minuten);
  • Haal de schaal van het vuur, voeg de basilicum toe en dek nog 5 minuten af;
  • Serveer met Parmezaanse kaas, als je wilt!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

🍝🍝🍝 Lunch today: One-Pan Tomato Basil Pasta (#recipe http://bakerbynature.com/one-pan-tomato-basil-pasta/)

Een bericht gedeeld door Ashley | Baker By Nature (@bakerbynature) op

2/

Groen: één pot pasta ‘primavera’ van Foodie Crush

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 250 g spaghetti, in twee gebroken
  • 1 prei, gewassen en fijngehakt
  • 200 g asperges
  • 100 g broccoli
  • 200 g champignons, gewassen en gesneden
  • 10-12 boerenkoolspruiten
  • +/- 130 g erwten
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 700 ml ongezoete amandelmelk
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel zout
  • 6 takjes tijm, zonder steeltjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • het sap van 1/2 citroen
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas (extra voor finishing touch)
  • +/- 50 g dille, fijngehakt

Bereiding:

  • Voeg in een grote pan de volgende ingrediënten toe: spaghetti, prei, asperges, broccoli, knoflook, amandelmelk, groentebouillon, tijm, zout en olijfolie;
  • Breng het aan de kook en laat afkoelen gedurende 8 minuten, regelmatig roeren zodat de pasta niet blijft plakken;
  • Voeg de spruiten en erwten toe en kook deze 2 tot 3 minuten (of tot de pasta gaar is);
  • Voeg het citroensap, de Parmezaanse kaas en de dille toe (de saus wordt dikker als deze afkoelt);
  • Breng op smaak met zoveel zout als je wilt. Serveer met dille, Parmezaanse kaas en wat citroenschil!

3/

Romig: één pot pasta geitenkaas en spinazie, een recept van Olive Magazine

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 g penne
  • 4 lente-uitjes, gesneden
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 150 g zoete geitenkaas
  • 100 g spinazie, gehakt
  • 700 ml groentebouillon
  • 50 g Parmezaanse kaas

Bereiding:

  • Doe alle ingrediënten, behalve de spinazie in een grote steelpan;
  • Bak 12-15 minuten, regelmatig roeren, tot de pasta gaar is;
  • Voeg de spinazie toe en doe het deksel op de pot, zodat het kookt met de hitte van de pasta;
  • Serveer met Parmezaanse kaas

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Please, pass us ALL the pasta for lunch today 🙌🏼 Head to olivemagazine.com for the full recipe

Een bericht gedeeld door olivemagazine (@olivemagazine) op

4/

Thai: noedels, een recept van Domestic Superhero

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 450 g linguini;
  • 2 eetlepels olijfolie;
  • 2 eieren, los geklopt;
  • 1/2 theelepel gemalen rode peper;
  • 1 courgette, verticaal in tweeën gesneden en vervolgens in halve cirkels gesneden;
  • +/- 200 g champignons, gesneden;
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt;
  • 2 eetlepels bruine suiker;
  • +/- 70 ml sojasaus;
  • 1 eetlepel Sriracha hete saus (de saus is erg pittig)
  • stuk gember van ongeveer 5 cm, geraspt
  • 1 handvol koriander, fijngehakt
  • 4 jonge uien
  • +/- 30 g pinda’s, in dunne plakjes gesneden

Bereiding:

  • Neem een grote pan, vul deze voor de helft met water en een snuifje zout, breng aan de kook;
  • Voeg de linguini toe en kook volgens de instructies;
  • Eenmaal gekookt, zet de pan opzij;
  • Meng de suiker, sojasaus, Sriracha en gember in een andere kom en meng;
  • Neem een grote steelpan, verwarm het met 1 el olijfolie;
  • Voeg de losgeklopte eieren en de gemalen rode peper toe en bak het tot een roerei is;
  • Zet opzij;
  • Bak, in 1 eetlepel olijfolie, courgette, champignons en knoflook, gedurende 5-6 minuten, voeg dan de pasta en eieren toe, evenals het saus mengsel;
  • Haal van het vuur, voeg pinda’s, jonge uien en koriander toe en meng,  serveer het gerecht warm!


Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook: 5 topadresjes om heerlijk te gaan brunchen in Brussel

| | | |
Tags: Food, Lifestyle, One pot pasta, Recept.