Onderzoek onthult: België is het 20ste beste land om te leven als vrouw
© Imaxtree

Onderzoek onthult: België is het 20ste beste land om te leven als vrouw

Leestijd: 1 min

Nestpick maakte zopas de nieuwste versie van haar Women's Liveability Index bekend. Het is een lijst met de honderd landen die het meest leefbaar zijn voor vrouwen. En wat blijkt: ons land doet het zeker niet slecht, want België belandde op de twintigste plaats.

Elk jaar publiceert Nestpick, een internationale real estate zoekmachine, een lijst met landen waar je het comfortabelst kan leven als vrouw. Dat is jammer genoeg nog geen vanzelfsprekendheid vandaag. De scores werden berekend op basis van beschikbare informatie op het vlak van twintig indicatoren. Die indicatoren gaan van basisinformatie zoals het aantal vrouwen in een land en het aantal vrouwelijke ondernemers tot specifieke informatie als de aanwezigheid van een tampon tax.

Meer lezen: Coco de Mer gaat samen met Waris Dirie vrouwenverminking tegen met confronterende video

/

Nog werk aan de winkel

België behaalde een mooie twintigste plaats in deze lijst. Deze hoge score hebben we vooral te danken aan het onderwijs en de gezondheidszorg in ons land. Ook op vlak van veiligheid scoren we sterk boven het gemiddelde. Bij gezondheid wordt vooral rekening gehouden met de voorziening van anticonceptie, geboortesterfte, het aantal borstkankers en of er sprake is van genitale vrouwenverminking in een land.

Natuurlijk zijn er ook enkele punten waar ons land nog aan kan werken. Zo scoren we zwak op het aantal vrouwen in politieke functies, maar ook bij het aantal vrouwelijke managers. Bij beide indicatoren is minder dan 1/3 van het totale aantal een vrouw, en dat kan beter!

In totaal haalden we een score van 7,628 op tien. De beste scorende landen op het vlak van vrouwvriendelijkheid zijn Noorwegen, Zweden en Canada. Op de bodem van de lijst vind je Pakistan, Ethiopië en Nigeria terug.

Meer lezen? 8 maart: deze hedendaagse feministen moet je onthoudenZo maak je als vrouw je wildste dromen waarDit zijn de meest absurde en seksistische wetten ter wereld.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: België, Seksisme, Vrouwen, Vrouwenrechten, Women's liveability index.