Coco de Mer gaat samen met Waris Dirie vrouwenverminking tegen met confronterende video
©

Coco de Mer gaat samen met Waris Dirie vrouwenverminking tegen met confronterende video

Leestijd: 1 min

Meer dan 200 miljoen vrouwen werden ooit besneden, tegen hun wil. Elke zeven seconden vindt er ergens ter wereld een vrouwenverminking plaats. Het is een onrecht tegenover vrouwen dat uit de wereld moet verdwijnen. Lingeriemerk Coco de Mer vecht dit onrecht aan met een confronterende campagnevideo.

Coco de Mer sloeg de handen in elkaar met de Desert Flower Foundation om een eind te maken aan genitale vrouwenverminking. De samenwerking resulteerde in een video, gefilmd door Rankin, die aantoont hoeveel vrouwen ter wereld beïnvloed worden door deze problematiek. Met de beelden hoopt het label om de ernst van dit onrecht duidelijk te maken en wereldwijd meer discussie aan te wakkeren.

Meer lezen? 8 maart: deze hedendaagse feministen moet je onthouden

/

Symbool voor verandering

De Koningsprotea staat centraal in de campagnebeelden. De bloem staat namelijk symbool voor verandering en transformaties bij culturen. Er is ook een sterke link met het geboorteland van Waris Dirie, stichtster van Desert Flower Foundation. De Somalische werd op vijfjarige leeftijd het slachtoffer van genitale vrouwenverminking en vluchtte op haar dertiende het land uit nadat ze uitgehuwelijkt werd. Nadat ze op haar 18de ontdekt werd door fotograaf Terence Donovan, gebruikte ze haar platform om dit onrecht tegen vrouwen aan te klagen.

Waris Dirie werd ook het gezicht van de Icons collectie. Gewaagde bandjes en delicaat kant staan symbool voor een sterke vrouw die haar seksualiteit omarmt. De collectie weerspiegelt niet alleen mooi de boodschap die men wil verspreiden, een deel van de opbrengst gaat ook naar de Desert Flower Foundation.

/

Bekijk hier de confronterende video:

Coco De Mer x Waris from RankinFilm on Vimeo.

Je kan zelf items uit de Icons collectie kopen en zo het goede doel steunen via de website van Coco de Mer.

Meer lezen? Onze favoriete shirts om te dragen op Internationale VrouwendagBlijf van mijn clitoris!De vreselijke waarheid achter rode kralen bij Keniaanse meisjes.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Coco de mer, Genitale verminkingen, Vrouwenverminking.