#SideProfileSelfie, de hashtag die je neus in de kijker zet
© Twitter @radhikasanghani

#SideProfileSelfie, de hashtag die je neus in de kijker zet

Door Alice Barbieux & Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Iedereen heeft wel een deel van zijn lichaam waar hij minder van houdt. Voor sommigen is het hun grootte, hun haar, hun huid... en voor anderen is het hun neus. Maar sinds een paar weken zien we een beweging op sociale media ontstaan, waarbij steeds meer internetgebruikers trots in profiel poseren met de hashtag #SideProfileSelfie. Hoe, wat, wie, waar; dat vertellen we je nu.

Taboe doorbreken

Radhika Sanghani, een Britste journaliste, startte de beweging. De bedoeling: leren houden van je neus. Op 20 februari deelde de journaliste, die voor de BBC werkt, op Twitter een foto van zichzelf waarbij ze in profiel poseert. Onder de foto stond: ‘Laten we het taboe van grote neuzen doorbreken met mijn nieuwe campagne #sideprofileselfie! Laten we stoppen onze neus te haten om hij niet klein genoeg is’. Een vrouw met een missie, zoveel is duidelijk.

Wees trots op je neus

De #SideProfileSelfie-beweging heeft tot doel het leven gemakkelijker te maken van iedereen die zich schaamt voor zijn neus. Of de onzekerheid nu van binnenuit komt of door druk van buitenaf; je neus is je neus en je kan er maar beter trots op zijn, ook al is hij anders.

Perfectie is tegenwoordig te veel de norm, waardoor we te vaak en te snel ons heil zoeken in plastische chirurgie. Nergens voor nodig, vindt Radhika Sanghani, en wij zijn het daar volmondig mee eens.

Dat haar idee aanslaat, blijkt uit het aantal mensen dat zich reeds aansloot bij het initiatief. De teller staat op het moment van dit schrijven op 2.362 posts. Laat de boodschap duidelijk zijn: wees trots op je neus en koester hem, je hebt er maar eentje!

Vond je dit interessant? Lees dan ook ‘Mattel modelleert nieuwe Barbie collectie op vrouwelijke rolmodellen of ‘Contouring? Kinderspel als je weet hoe het moet!’ of  ‘3 tips om veiliger gebruik te maken van Instagram’.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Hashtag, Neus, SideProfileSelfie.