Contouring? Kinderspel als je weet hoe het moet!
© Getty Images

Contouring? Kinderspel als je weet hoe het moet!

Door Alice Barbieux en Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Iedereen droomt van de perfecte teint. Sinds enkele jaren maakt contouring zijn opmars in onze make-uproutine. Vroeger was de techniek voorbehouden voor professionele modeshows of fotoshoots, maar nu is het ook mogelijk om subtiel te contouren. Dit zijn onze tips.

Contouring is dé make-uptrend die een revolutie heeft veroorzaakt in de manier waarop we make-up aanbrengen. Ondertussen heeft bijna elk beautymerk ook zijn eigen producten op de markt gebracht voor de perfecte contouring. Maar wat is contouring eigenlijk? Het is een techniek waarbij je schaduwen en lichtvlakken creëert met make-up om je gezicht meer vorm te geven. Het volstaat om twee tinten te gebruiken: een tint donkerder dan je huidkleur en een tint lichter.

Contouren, dat populair werd gemaakt door Kim Kardashian, is een handig hulpmiddel om de kenmerken van je gezicht te corrigeren. Je kan heel opvallend gaan contouren, maar het is ook mogelijk om je gezicht subtiel te definiëren.

De stappen voor een succesvolle contouring

Stap 1: Bereid je huid voor. Begin met een basis afgestemd op je huidtype. Breng vervolgens een laag foundation aan. Indien nodig kan je ook concealer aanbrengen om donkere kringen te verbergen.

Stap 2: Breng een donkere kleur poeder aan met een schuine borstel in de holtes van je wangen en op de bovenkant van je voorhoofd. Je kan je neus ook verfijnen door het poeder aan de zijkanten van je neus aan te brengen. Daarnaast kan je ook bronzer aanbrengen in de vorm van een 3 op de zijkanten van je gezicht.

Stap 3: Vervolgens verlicht je bepaalde delen van je gezicht zoals de jukbeenderen, de cupidoboog, de top van je neus en het midden van het voorhoofd met de lichte tint. Je kan je huid nog meer laten stralen met een vleugje highlighter dat je aanbrengt met een fan brush.

Stap 4: Werk de look af met wat blush op je jukbeenderen. Vergeet ook niet om alles goed te vervagen met een make-up kwast!

Kies voor poeders in plaats van crèmes

Gebruik bij voorkeur poedervormige producten voor een meer naturelle contouring. Contourproducten met een crèmetextuur zijn eerder geschikt voor een opvallende vorm van contouring, bijvoorbeeld voor een feestelijke avondlook.

Dit zijn onze favorieten:

Het juiste materiaal voor elke stap

 

De sleutel tot een geslaagde contouring: blending!

Blenden is altijd belangrijk, maar zeker tijdens het contouren. Je wil namelijk niet rondlopen met twee donkere strepen op je gezicht. Of je het nu doet met een beauty blender of met een blush kwast, blenden is de basis voor een mooie en egale tint.

Dankzij deze tips ben je volledig klaar om te contouren!

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Contouring, Make-up, Tutorial.