Deze vijf vintage hobby’s zijn terug helemaal in
© Shutterstock

Deze vijf vintage hobby’s zijn terug helemaal in

Leestijd: 2 min

Ben je al jaren op zoek naar de perfecte hobby of ben je gewoon op zoek naar iets nieuws? Dan is een van deze vijf vintage hobby's misschien wel iets voor jou. De hobby's waren populair tijdens je kindertijd of misschien zelfs tijdens die van je grootouders, maar nu zijn ze helemaal terug van weggeweest!

Bloemschikken

De kunst van het bloemschikken is opnieuw helemaal in. Sinds enkele jaren organiseren heel wat bedrijven maandelijks workshops bloemschikken. De vintage hobby is heel ontspannend en is bovendien ook een goede uitlaatklep voor al je creativiteit. Na je inspanning mag je ook altijd je verse boeket bloemen meenemen naar huis, waardoor je huis meteen meer rust uitstraalt. Een zelfgemaakt boeket bloemen is ook altijd erg Instagramwaardig!

/

Kalligrafie

Steeds meer mensen verdiepen zich opnieuw in kalligrafie, of de kunst van het schoonschrift. Bulletjournals zijn misschien wel de hype van het moment en een mooi handschrift is daarbij geen overbodige luxe. In de boekhandel vind je steeds meer boeken over de hobby en ook op het internet kan je heel wat tutorials bekijken. Met een beetje (of heel veel) oefening kan je met kalligrafie echte kunstwerken maken.

/

Rolschaatsen

In de jaren 70 en 80 was rolschaatsen hipper dan ooit dankzij de populariteit van roller disco. Vandaag zien we de vintage rolschaatsen opnieuw opduiken in het straatbeeld. Liefst kiezen we voor de klassieke, witte exemplaren zoals die van vroeger. De comeback van rolschaatsen is volledig terecht. Het is sportief, je komt vaker buiten en het is veel leuker dan joggen of wandelen!

/

Vissen

Om helemaal te ontsnappen aan het drukke leven is vissen de ultieme vintage hobby. Je spendeert een dagje in de natuur en kan ondertussen rustig wat tijd alleen of met vrienden spenderen. Met een beetje geluk en geduld kan je erna ook genieten van een lekkere vis die je zelf hebt gevangen! Het mag dan ook niet verbazen dat de hobby opnieuw terug van weggeweest is.


/

Tuinieren

Ook tuinieren is opnieuw helemaal in. We zijn ons meer bewust van het belang van verse, gezonde voeding en hoe kan het verser dan rechtstreeks uit je eigen moestuin? Door te tuinieren sta je dichter bij de natuur dan ooit en het werkt bovendien heel ontspannend. Daarnaast is de vintage hobby ook ideaal als fysieke inspanning en dat terwijl je wat extra zonlicht in je opneemt. Heb je geen tuin of geen ruimte om te tuinieren? Tegenwoordig bestaan er ook al heel wat opties om binnenshuis groenten of fruit te kweken!

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Hobby's, Rolschaatsen, Tuinieren, Vintage.