Netflix: 7 nieuwe series, films en documentaires om in september te kijken
©

Netflix: 7 nieuwe series, films en documentaires om in september te kijken

Door Malvin Sevrin
Leestijd: 2 min

Geen idee wat te kijken op Netflix? Marie Claire selecteert elke maand een aantal van de beste nieuwe series en films die je echt wil zien. Dit zijn onze favorieten voor de maand september. Veel plezier!

/

La casa de papel – serie – 3 september (seizoen vijf – deel 1)

Onze favoriete bankovervallers zijn nog niet aan hun slotstuk toe. Ze zijn vastbesloten om het voor eens en voor altijd uit te vechten in dit laatste seizoen, dat in twee delen uitkomt (deel 1: 3 september, deel 2: 3 december). “Het is meer dan een overval. Het is een oorlog”, luidt de titel van de officiële trailer. De bende zit nog steeds vast in de Bank van Spanje, en verwerkt het verlies van een van hun eigen mensen. Ze staan er tevens alleen voor want El Profesor wordt gegijzeld door de hoogzwangere politie-inspecteur Sierra. En dat terwijl kolonel Tamayo het Spaanse leger de bank laat bestormen.

https://youtu.be/htqXL94Rza4

/

Vinterviken – film – 8 september

Vinterviken speelt zich af in Stockholm in 2021 en vertelt het liefdesverhaal van Elisabeth en John-John. Ze groeien op in dezelfde stad, maar in totaal andere werelden. Ze zijn economisch, sociaal en cultureel van elkaar gescheiden. Tot ze op een dag in dezelfde klas van de middelbare school belanden. Geen zorgen, de film is beter dan het verhaal doet geloven.

/

Into the Night – serie – 8 september (seizoen 2)

De Belgische serie Into the Night is terug met een tweede seizoen. Aan het einde van het vorige deel konden de passagiers van vlucht 21 ontkomen aan de opkomende zon in een voormalige Sovjet-bunker in Bulgarije. Het werd hen via internet duidelijk dat van zodra de zon zou opkomen, ze allemaal zouden sterven. Helaas is hun uitstel van korte duur. Een brand vernietigt een deel van hun voorraden en de groep moet naar buiten om hongersnood te voorkomen. Hun doel: de wereldzaadvoorraad bereiken, die zich in Noorwegen bevindt. Maar zij zijn niet de enigen met dit plan… In deze race tegen de klok moeten de passagiers zich opsplitsen, een militaire bemanning overhalen en offers brengen voor het welzijn van hen allen.

/

Blood Brothers: Malcolm X & Muhammad Ali – documentaire – 9 september

Deze documentaire vertelt het buitengewone verhaal achter de vriendschap tussen Muhammad Ali en Malcolm X – en de uiteindelijke breuk – van twee van de meest iconische figuren van de 20e eeuw. Weinig mensen begrijpen de band die ze deelden. In deze nieuwe speelfilm biedt regisseur Marcus A. Clarke een nieuw perspectief door hun naasten aan het woord te laten en nooit eerder vertoond archiefmateriaal te gebruiken.

/

Sex Education – serie – 17 september (seizoen 3)

In dit langverwachte nieuwe seizoen van Sex Education krijgen de leerlingen van Moordale een nieuwe directeur die meteen heel wat veranderingen doorvoert zoals het dragen van een uniform. Ondertussen heeft Otis nu casual seks, vormen Eric en Adam officieel een koppel en is moeder Jean zwanger. Aimee ontdekt dan weer het feminisme, Jackson wordt verliefd en er duikt een vergeten voicemailbericht op dat de school in lichterlaaie zet.

/

Dear White People – serie – 22 september (volume 4)

In dit laatste seizoen van Dear White People zijn Sam en Lionel herenigd en kijken ze terug op hun laatste jaar aan Winchester dat zich afspeelt als een musical. Lichtjes absurd, maar zoals we gewoon zijn van de serie ook heerlijk gevat, grappig en relevant tegelijkertijd.

https://youtu.be/oQ1XS3W4plU

/

Love 101 – serie – 30 september (seizoen 2)

LOVE 101 speelt zich af eind jaren negentig en volgt een groep 17-jarige buitenbeentjes die besloten hebben hun favoriete leraar in de stad te houden, zodat ze op school kunnen blijven. Ze willen haar verliefd laten worden op de nieuwe basketbalcoach, maar beseffen daarbij niet dat ze zelf de liefde aan het ontdekken zijn. Tijdens deze reis zullen ze leren dat ze meer gemeen hebben dan ze denken, dat ze samen sterker zijn dan apart en dat liefde niet kan worden gefabriceerd. Zullen ze in dit tweede seizoen blijven vasthouden aan de liefde, of zullen ze uiteindelijk bezwijken onder het systeem en volwassen worden?

https://youtu.be/SGNNoyNb_JQ

Lees ook: Marie Claires Netflix-tips voor augustus en juli.

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Netflix.