Uitgetest: de K Mini hogedrukreiniger
©

Uitgetest: de K Mini hogedrukreiniger

Door Marie Geukens
Leestijd: 1 min

Neen, geen nieuwe auto, maar wel het allerkleinste model van hogedrukreiniger Kärcher hebben we getest voor jou. De K Mini.

/

Wat het belooft

De K Mini is de allerkleinste en lichtste hogedrukreiniger van Kärcher en weegt met accessoires en al net 5 kilo. Met een maximale druk van 110 bar en een watervolume van 360 liter per uur belooft de K Mini moeiteloos balkons, terrasmeubilair, fietsen, scooters, kinderwagens en (kleine) auto’s schoon te spuiten. Ideaal voor de stad! De K Mini is licht en klein, makkelijk mee te nemen en nog makkelijker op te bergen. Maar ook de 5 meter lange superdunne flexibele slang zou ervoor moeten zorgen dat je van links naar rechts en van boven naar benden kan spuiten zonder al te veel koopvorming.

Wat het doet

Vorig weekend sloot ik een prima deal: in ruil voor het hogedruk reinigen van de buitentrap, kon ik het vakantiehuisje van een vriendin voor het weekend scoren. Gezwind haalde ik mijn kersverse K-Mini van de haak in het berghok – altijd plaats in de auto voor dit kleinood – en weg was ik! Aangekomen stond mijn hart even stil: de trap was groter en vuiler dan ik me had voorgesteld en hoopte dat de K Mini het zou halen. Het spuitpistool stond in een oogwenk gemonteerd op de spuitslang, tuinslang aan de Mini K, kraan open en als de weerwind terug naar het pistool. Het oppervlakkige vuil ging er makkelijk af, maar de diepe zwarte vlekken in de bakstenen bleven zitten. Ik verhoogde de druk en ging met het pistool dichter tegen de baksteen aan. Het verschil was enorm. In plaats van een zwarte trap met hier en daar een rood vlekje werd het een rode trap met hier en daar een 70-jaar oude zwarte sproet. Ik dacht eigenlijk dat de Mini K niet echt ontworpen was om deze trap te reinigen, maar het is toch gelukt! Mijn volgende project is de blauwe steen van mijn stadskoertje en dan de houten vloer van het terras van de bovenburen. Want, deze Mini K kan het aan.

/

Ons oordeel

Geslaagd voor de test. Kijk zelf maar:

De K Mini is hier te koop voor € 99,95.

Marie Geukens De artikels van >

"Ik hou van geen gedoe, geen ballast, geen stress. Positief gezegd, ik hou van eenvoud, slimme teksten en fijne mensen met een vleugje humor."