#ChooseToChallenge: dit is het thema van Internationale Vrouwendag 2021
© Getty Images

#ChooseToChallenge: dit is het thema van Internationale Vrouwendag 2021

Door Florianne Thys
Leestijd: 1 min

Internationale Vrouwendag is in zicht dus het is hoogtijd om in actie te komen. Samen kaarten we op 8 maart de ongelijkheid tussen man en vrouw aan en dit jaar doen we dat met het thema: #ChooseToChallenge.

Ieder jaar streven vrouwen (en gelukkig ook mannen) wereldwijd voor gelijke kansen in een genderneutrale wereld. De organisatie achter Internationale Vrouwendag bedenkt hiervoor steeds een nieuw thema dat de ongelijkheid extra belicht. Na het thema “EachForEqual” vorig jaar, staat voor 2021 het thema ‘Kies Voor Uitdaging’ centraal.

Verandering start in jezelf

Met #ChooseToChallenge probeert Internationale Vrouwendag een statement te maken over het individuele denken. Samen sterk is een veelgebruikte zin om uit te drukken dat we elkaar nodig hebben om iets te bereiken, en dat klopt. Maar samen bereik je niets als je zelf niet achter je standpunt staat.

/

Herken de ongelijkheid

Iedereen is op zichzelf verantwoordelijk voor wat hij denkt of hoe hij handelt. Het is namelijk je eigen keuze om de genderongelijkheid tussen man en vrouw te benoemen als een ongelijkheid. Net zoals het je eigen keuze is om vrouwelijke overwinningen te vieren en deze meer dan ooit wereldwijd te gaan verspreiden.

Raise your hand met #ChooseToChallenge

Daarom daagt Internationale Vrouwendag je uit met het thema #ChooseToChallenge om een foto te delen waarop je je hand de lucht inheft met de vermelding #ChooseToChallenge. Dit gebaar dient als teken van participatie maar vooral als een schreeuw voor gelijkheid. Zowel mannen en vrouwen worden opgeroepen om hieraan deel te nemen in de hoop dat gendergelijkheid ooit de basis vormt van onze samenleving. Want weet je: de doorzetter wint, altijd!

Lees meer Marie Claire op: Internationale Vrouwendag: Waarom is de strijd voor vrouwenrechten nog steeds nodig?; Weekendagenda: Internationale Vrouwendag wordt gevierd in verschillende Belgische steden;

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: #ChooseToChallenge, Emancipatie, Internationale Vrouwendag, Vrouwendag.