B.R. Collective opent eerste artistieke hub in Brussel
©

B.R. Collective opent eerste artistieke hub in Brussel

Leestijd: 1 min

Ballon Rouge Collective is een nomadische internationale galerij met curatoren in steden zoals Istanbul, Parijs en New York. Nu opent de organisatie voor het eerste een vaste hub en dat in onze hoofdstad. Vanaf 2 maart kan je in B.R. Club terecht voor tal van artistieke shows.

De nomadische galerij Ballon Rouge Collective zag in 2017 het levenslicht. De galerij werd opgericht door Hélène Dumenil en reisde sindsdien naar hippe steden als Londen, Sao Paulo en Parijs. In elk van deze steden heeft B.R. Collective een ambassadeur die ook de voorstelling in die stad cureert. Ook de artiesten die gerepresenteerd worden in de galerij, reizen overal met hen mee.

Geen typische galerij

Nu opent B.R. Collective voor het eerste een vaste locatie in ons land. De B.R. Club wordt gevestigd op het Bloemenhofplein in Brussel. Het collectief blijft uiteraard een nomadische galerij en zal nog steeds oude en nieuwe steden bezoeken. De locatie in Brussel wordt het kloppende hart van de organisatie en zal ook zeker geen typische galerij worden. Andere galerijen en curatoren zullen telkens worden uitgenodigd om iets te organiseren in de ruimte en af en toe zullen ze er ook met een eigen voorstelling staan.

Vanaf 2 maart kan je in B.R. Club terecht voor de openingsshow Club Inaugural. De tentoonstelling is een groepsvoorstelling van alle artiesten die sinds 2017 hebben samengewerkt met de organisatie. Naast dit spannende avontuur heeft B.R. Collective nog meer goed nieuws. De organisatie werd dit jaar namelijk uitgenodigd om deel uit te maken van INVITED, een nieuw exposantenplatform van Art Brussels waar jonge internationale galerijen carte blanche krijgen.

Club Inaugurul. Vanaf 2 maart in B.R. Club op het Bloemenhofplein 2 te Brussel. 

Meer lezen? Drie escape rooms in Vlaanderen die je dringend moet testenHet Klarafestival 2019: wie, wat, waar en wanneer?Weekendtip: Museum Night Fever 2019 in Brussel.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: B.R. Collective, Brussel, Kunst, Nomadische galerij.