Dankzij deze mode expo’s kom je volledig in de Fashion Week sfeer
© E. Gomez

Dankzij deze mode expo’s kom je volledig in de Fashion Week sfeer

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Paris Fashion Week ging deze maandag van start. Ben je dol op mode, maar past een tripje naar Parijs niet in je drukke schema? Geen nood! Met deze mode expo's waan je je net op Fashion Week, maar dan dichter bij huis.

/

We Need to Talk about Fashion

We Need to Talk about Fasion

Modemuseum Hasselt

Het doel van deze mode expo in het Modemuseum van Hasselt is om je niet alleen kleren te laten zien, maar je er vooral over te laten nadenken. Nadenken over hoe jij mode ziet en ermee omgaat. Maar ook nadenken over diepere onderwerpen als duurzaamheid, uitbuiting en overconsumptie. Thema’s die nog vaak een grote rol spelen bij de productie van kleding. Concreet behandelt de expo 4 subonderwerpen: verzet, eerlijkheid en transparantie, nostalgie en plezier.

Meer info vind je hier.

Lees ook: Claudia Schiffer doet hoofden draaien in Milaan

/

Diane von Furstenberg, Woman Before Fashion

Diane von Furstenberg

Jesse Frohman

Gaat er bij de naam ‘Diane von Furstenberg’ niet meteen een belletje rinkelen? Des te meer redenen om alles over haar creaties te komen ontdekken in het Mode & Kant Museum in Brussel. De Belgisch-Amerikaanse modeontwerpster is op zijn minst gezegd een grote naam in de modewereld. Ze vond de wikkeljurk uit, een kledingstuk dat dit jaar haar 50ste verjaardag viert. Ze wordt gezien als de ontwerpster die echt begrijpt wat vrouwen willen. In de expo vind je haar werk, maar je komt er ook meer te weten over de vrouw achter de kleding.

Meer info vind je hier.

/

Royals & Rebels – British Fashion

Royals & Rebels expo

Kunstmuseum Den Haag

Voor deze expo zal je de landsgrens moeten oversteken, maar dan krijg je er ook iets voor terug. Deze expo in het Kunstmuseum van Den Haag draait volledig rond de Britse modewereld. Van een ode aan Vivienne Westwood en Alexander Mcqueen tot kleding van de Britse Royal Family en de gewaagde kledingstijl van de punks en skinheads, er valt heel wat te vertellen over het Britse modebeeld. De expo gidst je door al deze verschillende stijlen en ontwerpers. Spoiler: ook de typische Schotse ruit zal je in meerdere kledingstukken zien terugkomen.

Meer info vind je hier.

Lees ook: Pénélope Cruz wordt ambassadrice voor een beroemd Italiaans schoenenmerk

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Expo, Fashion, Fashion week.