Met deze tips van een sportcoach krijg je een uitgebalanceerd lichaam
© Getty Images/MCB

Met deze tips van een sportcoach krijg je een uitgebalanceerd lichaam

Door Fabienne Lagoarde
Leestijd: 1 min

Voor een uitgebalanceerd lichaam hoef je er niet als een bodybuilder uit te zien. Sportcoach Lucile Woodward (262 K volgers op Instagram) belooft je een resultaat in slechts vier weken.

/

1. Spieren om te verstevigen

Basisoefeningen zoals dips, squads, lunges, crunches, sit-ups, planken… verstevigen met precisie elke spierzone, billen, bips, rug, taille, benen, buik. Het idee is dat een coach (in een fitnessruimte of als personal trainer) een programma op maat voor je uittekent, en je begeleidt in de hoeveelheid en de duur ervan. Velen maken de fout om meteen te veel hooi op hun vork te nemen maar het volstaat om twee keer per week je oefeningenreeks te herhalen.

2. Cardiotraining om af te lijnen

Zwemmen, lopen, boksen… deze activiteiten verbranden calorieën en spreken de vetreserves aan. Het principe is om de ademhaling en het hartritme te verhogen gedurende 40 minuten. Neem de tijd om de sport te kiezen die je ligt en begin altijd met een korte opwarming van je spieren gedurende vijf à tien minuten. Voorzie een pauze van een dag tussen elke sessie.

3. Stretching om te verlengen

Je verlicht de gewrichten, verlengt de spieren en wint aan soepelheid. Een manier om je lichaam ideaal uit te lijnen. Een uur per week verbetert je houding: je loopt rechter en alles voelt soepeler aan. Op het programma: stretchingsessies zoals yoga (Yin Yoga, Antha Yoga) of pilates. Totaalplaatje: voor een snelle metamorfose heb je twee spierversteviging-, twee cardio- en één stretchingsessie nodig per week. Maar één van elke activiteit per week is ook prima en op termijn meer haalbaar, waardoor je de nieuwe gewoonte waarschijnlijk langer volhoudt.

4. De juiste combinaties

Sporten vinden zichzelf telkens opnieuw uit en verschillende diciplines worden samengevoegd om toch aan alle behoeftes tegemoet te komen. Ideaal voor de twijfelaars of voor wie weinig tijd heeft om de verschillende diciplines te beoefenen.

Boks + fitness

Een Parijse club met een aantal modellen onder hun cliënteel, ontwikkelde ‘Train Like A Model’, een programma dat de spiertraining van een bokssessie combineert met verlengende stretchoefeningen voor de spieren. Deze lente werd de cursus geïntroduceerd.

L’Usine, Gulden-Vlieslaan 56, 1000 Brussel, meer info op de website.

Yoga + hiphop

Twee moeilijk te combineren disciplines lijkt het, en toch! Yoga Room stelt deze Urban Flow-cursus voor die yoga, hiphop en breakdance buiten hun vertrouwde terrein neemt. Op het menu staan stretch, kracht, evenwicht en veel dynamische oefeningen op het ritme van hiphopmuziek. Voor de ervaren yogabeoefenaars die op zoek zijn naar plezier en cardio.

Meer info op de website.

Dans + boks + pilates

Uitgedacht door een Zweedse danseres en bewerkt door een pilatesleraar met een passie voor boksen. Piloxing combineert boksbewegingen, dans en pilates in een complete work-out. Een cardio- en uithoudingstraining om op een harmonieuze manier spieren te ontwikkelen over het hele lichaam en een maximum aan calorieën te verbranden.

Meer info op de website.

Lees ook: 3 praktische tips om yoga te integreren in je dagelijkse leven & 4 redenen om te boksen.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Sport.