Met deze lifehack verwijder je snel en makkelijk de huid van een stuk zalm
© Unsplash

Met deze lifehack verwijder je snel en makkelijk de huid van een stuk zalm

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Koken met verse zalm is zowel lekker als gezond. Iets wat het dan weer vaak niet is, is makkelijk. Om de huid van een stuk zalm te verwijderen heb je heel wat oefening nodig, tenzij je gebruikmaakt van deze eenvoudige lifehack.

/

Kenners weten dat geen enkel stuk zalm zo goed smaakt als wanneer het vers is. Toch is er aan verse vis nog werk om hem echt tot zijn recht te laten komen. Het moeilijkste aan een stuk zalm klaarmaken is ongetwijfeld het verwijderen van de huid. De kunst leert dat je dit doet door de zalm op een snijplank te leggen en dan 1 hand erbovenop te plaatsen. Pak dan een mes en snij tussen het vel en het eetbare gedeelte van de zalm. Dit is een echt precisiewerk want je wil natuurlijk niet in je hand snijden, maar ook geen eetbare vis verspillen doordat je te laag snijdt. Gelukkig hoef je hier niet langer mee te sukkelen, want er is een makkelijkere oplossing.

Lees ook: De ultieme tips van een voedingsspecialist om zo lang mogelijk te blijven stralen

/

Zo doe je het

Deze handige lifehack ging viraal op TikTok en redde daardoor al veel visliefhebbers uit de brand bij het klaarmaken van hun favoriete gerecht. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een ovenrooster en kokend water. Plaats het rooster over je wasbak en leg de zalm op het rooster met de huid naar boven gericht. Giet nu het kokend water over de zalm en wacht 1 tot 2 minuten. Als alles goed verlopen is, kan je de huid nu makkelijk van het stuk zalm pellen.

@meridianfarmmarket Pour boiling water over your salmon and let sit for 1-2 minutes. Carefully peel off skin. After you remove the skin you can continue to prepare however you like to cook your salmon. We recommend cooking with Meridian mayo and lemon slices, just add your favourite herbs or seasoning and bake at 375 til salmon reaches 145F (approx 15 minutes) Enjoy!! Note: salmon will cook slightly faster with the skin removed. #kitchenhack #lifehack #hack ♬ original sound – Meridianfarmmarket

/

Het belang van zalm in je eetpatroon

Zalm is niet alleen een smakelijke toevoeging aan je recepten, het is ook nog eens heel voedzaam. Zo is zalm een van de meest bekenden onder de vette vissen. Vette vis is zo belangrijk omdat het naast heel veel vitaminen, ook omega 3 bevat. Deze vetzuren zorgen onder andere voor een goede bloedcirculatie. Zo bevorderen ze bijvoorbeeld de toevoer van bloed naar je spieren wat er onder andere voor zorgt dat je sportprestaties verbeteren. Dit is ook waarom intensieve sporters omega 3 supplementen nemen. Maar ook als je geen fanatiek sporter bent, heb je baat bij omega 3 want het werkt namelijk ook effectief om hart-en vaatziekten te voorkomen, het werkt goed tegen ontstekingen en zorgt voor een beter immuunsysteem.

Lees ook: Waarom we vaker een powernap zouden moeten doen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >