Magisch reizen: 8 betoverende bestemmingen uit een Disneysprookje
© unsplash

Magisch reizen: 8 betoverende bestemmingen uit een Disneysprookje

Leestijd: 3 min

Wist je dat het decor van je favoriete Disneyfilms geïnspireerd zijn op échte bestemmingen? Camperdeelplatform Goboony verzamelde de 8 meest betoverende bestemmingen voor je volgende campervakantie. Zin in een betoverende vakantie? We lijsten ze voor je op! 

/

1. De Kleine Zeemeermin: Chateau de Chillon, Zwitserland

Laten we beginnen met de Kleine Zeemeermin. Het kasteel waar prins Erik woont is namelijk geïnspireerd op het 13-eeuwse Chateau de Chillon aan het meer van Genève in Zwitserland. Je herkent het kasteel aan de witte buitenkant met rode torentjes en de steil aflopende rotsen die het kasteel een strategische positie geven. Het schijnt een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Europa te zijn, dus genoeg reden voor een bezoekje.

/

2. Doornroosje: kasteel Neuschwanstein, Duitsland

Goboony

Als het magische kasteel Neuschwanstein in Beieren je bekend voorkomt, dan kan dat goed kloppen. Het kasteel is namelijk de inspiratie voor de beroemde film Doornroosje geweest. Aangekomen bij het kasteel lijkt het oprecht alsof je een sprookje bent ingestapt. De grote witte torens steken hoog boven de toppen van de bomen uit. Betoverend mooi! Het kasteel werd in 1892 door Lodewijk II van Beieren gebouwd. Fun fact: Walt Disney heeft Neuschwanstein persoonlijk bezocht om zich te laten inspireren voor de bouw van zijn eerste themapark in Californië in 1955.

/

3. Belle en het Beest: Eguisheim, Frankrijk

Het te schattige dorpje Eguisheim in Frankrijk vormt het decor voor het verhaal van Belle en het Beest. Het dorpje voelt qua architectuur een beetje Duits aan. Dat komt doordat dit deel van Frankrijk enige tijd in handen van Duitsland was. Eguisheim is trouwens goed te combineren met een roadtrip door de Franse regio de Elzas. De Elzas zit boordevol middeleeuwse dorpjes, kleurrijke pleintjes en groene wijngaarden.

/

4. De Klokkenluider van de Notre Dame: Notre Dame, Frankrijk

Goboony

Het zal vast niet als een verrassing komen dat de Klokkenluider van de Notre Dame op de Notre Dame in Parijs is geïnspireerd. Helaas is de enorme kathedraal tijdelijk gesloten door een zware brand enkele jaren geleden, toch kan je nog steeds een glimps van de buitenkant opvangen. Fun fact: Walt Disney bedacht het sprookje niet zelf. Het verhaal werd namelijk door Victor Hugo bedacht in 1831. Dezelfde schrijver die Les Misérables schreef.

Lees ook: Latte make-up: de nieuwe schoonheidsobsessie voor stralende zomermake-up

/

5. Rapunzel: Mont Saint-Michel, Frankrijk

Frankrijk heeft nóg een bestemming die je uit een Disneyfilm zou kunnen herkennen. Ken je het verhaal van Rapunzel, die als baby uit haar kasteel werd ontvoerd door een heks, in een torentje werd opgesloten en alleen kon ontsnappen door haar lange haren uit het raam te laten zakken? Het getijdeneiland Mont Saint-Michel in Normandië lijkt wel héél erg op het koninkrijk Corona waar Rapunzel vandaan komt. Een iconische attractie in Frankrijk die je absoluut niet mag overslaan als je in Normandië bent. Deze sprookjesachtige plek staat natuurlijk ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maak tijdens eb een wandeling langs de wadden van de baai of bezoek het eiland via een dijk die is verbonden met het vasteland.

/

6. Brave: Eilean Donan Castle, Schotland

Goboony

Het verhaal van de stoere prinses Merida speelt zich af in middeleeuws Schotland. In de film strijden vier clans om de macht en Merida wordt geacht te trouwen, zodat ze de troon kan overnemen. Het huis van de clan DunBroch is geïnspireerd op het Eilean Donan Castle. De grote tafel in het midden van de feestzaal stond op zijn beurt model voor Merida’s koninklijke familiebijeenkomsten. Daarnaast komen ook de eeuwenoude Callanish Stones terug in de film. Genoeg reden om met de camper een roadtrip door de Schotse Hooglanden te maken.

Lees ook: 3 x foodpairing om van te watertanden

/

7. Frozen: St. Olaf’s Church, Noorwegen

De kapel van St. Olaf’s Church in Noorwegen lijkt sprekend op de kapel in de film Frozen. De kerk staat in het Noorse Balestrand en werd gebouwd door de Engelse Margaret Green, de vrouw van de Noorse Knut Kvikne. De kapel vormt een belangrijk deel in het verhaal over de twee zusjes, de liefde en natuurlijk Olaf de sneeuwpop (mogelijks is zijn naam ook op de kerk geïnspireerd?).

/

8. Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen: Kasteel Alcázar, Spanje

In Segovia in Spanje staat een kasteel dat wel heel veel overeenkomsten vertoont met het exemplaar van de boze koningin uit de film Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Het gaat om het kasteel Alcázar van Segovia. Het sprookjesachtige kasteel werd in de 11e eeuw op de top van een grote berg gebouwd door koning Alfonso VI. Ook dit kasteel heeft een plekje bemachtigd op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Lees ook: Off the record: ‘Mijn man is seksverslaafd’

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.