Latte make-up: de nieuwste beautytrend die TikTok domineert
© Spotlight launchmetrics

Latte make-up: de nieuwste beautytrend die TikTok domineert

Door Joanna Gabriel
Leestijd: 1 min

De nieuwste beautytrend op TikTok? Latte make-up. Een ultraglamoureuze make-upstijl die een gebruinde teint combineert met schitterende ogen. Zo doe je het.

/

Geïnspireerd door een simpele café au lait is latte make-up de afgelopen weken de make-up trend van het moment geworden. Het idee? Een stralende make-up look met nude- en goudtinten. Het is de perfecte make-up voor de zomer waarvoor we de ‘clean girl’-look met roze wangen inruilen, als we afgaan op de miljoenen views die de trend in een paar dagen tijd op sociale netwerken heeft verzameld.

Lees ook: “Oordopjes kunnen veilig én mooi zijn”: Vlaamse oordopjes veroveren de markt

/

@stxph.h one oat latte with caramel drizzle to go please ☕️ #lattemakeup #lattemakeuplook #makeuptutorial Products: – YSL Crush Liner (brown & black) – Too Faced Ginger Snap Palette – MAC amber times nine palette – Chanel Beauty Baume Essential Multi Use Stick (transparent) – Lancome Lash Idole Mascara #greenscreen ♬ original sound – stephhui

Mediterraanse schoonheid

Het ‘latte’-meisje, de inspiratie achter alle online tutorials, doet denken aan een meisje rechtstreeks uit de Côte d’Azur of Italië met een gebruinde, ultraglanzende teint. Haar ogen blijven ook niet onopgemerkt en worden versterkt door blinkende, gouden schaduwen. De lippen zijn omlijnd met een bruin potlood en glinsteren dankzij een transparante gloss.

Om deze beautylook te reproduceren, geven we de voorkeur aan een lichte foundation met een glowy finish en crèmeproducten om de teint te bruinen. Kies voor blush met een oranje in plaats van roze finish of – voor één keer – helemaal zonder. Maak de teint af met een vleugje hypergepigmenteerde gouden highlighter op de bovenkant van de jukbeenderen, de neus en de cupidoboog.

Voor de ogen is de make-up bruin op de binnenste oogplooi en goud en iriserend over het hele beweeglijke ooglid. Voor een intensere make-up look voeg je een lijntje eyeliner of zwart potlood toe. De lippen tenslotte kunnen nude blijven met een vleugje glans, of meer uitgesproken zijn met een nude lippotlood en lipgloss.

Lees ook: Keratosis pilaris: hoe kom je van die rode bultjes op je armen af?

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.