Gezondheid: zo maak je komaf met winterallergieën!
© Shutterstock

Gezondheid: zo maak je komaf met winterallergieën!

Leestijd: 1 min

Eén Belg op vier bijkt allergisch voor huisstofmijt. Eén Belg op drie weet zelfs niet dat hij een allergie heeft. Huisstofmijt is verantwoordelijk voor 75% van de luchtwegallergieën. De luchtvervuiling doet daar bovendien nog een schepje bovenop. Wist je dat de lucht in je huis er vijf keer slechter aan toe is dan buiten? Tijd voor concrete oplossingen. Drie manieren om komaf te maken met winterallergieën

Huisstofmijt is overal. Zelfs in de winter vertoeven ze met miljoenen in de best gepoetste huizen. Allergiespecialisten hebben de handen vol, ook al werd één op de twee allergische patiënten nooit gediagnosticeerd door een arts. Verwarmde en niet goed geventileerde huizen zijn de oorzaak van huisstofmijt en zorgen voor symptomen als niezen, een verstopte neus of loopneus, oogirritaties, eczeem…

We voeren een constante strijd tegen de 2 miljoen minuscule beestjes die in onze matrassen leven. Omdat zoveel mensen niet op de hoogte zijn van hun allergie wordt de oorzaak niet genoeg aangepakt. Toch benadrukt professor E. Bodart, pediatrisch allergoloog en pneumoloog, dat een grondige verwijdering van de allergenen de eerste en onmisbare stap is in de behandeling van een huisstofmijtallergie.

Oorlog tegen huisstofmijt

Met deze wapens:

1. Nieuw en op en top Belgisch is Acar’Up, een natuurlijke, niet-toxische spray (aanbevolen door allergologen) met plantenextracten waarvan is bewezen dat ze niet gevaarlijk zijn voor mens, dier of milieu. Ze doodt 80% van de mijten. De resultaten tonen aan dat de allergische symptomen bij elk gebruik verminderen. 70 procent van de patiënten is verlost van hun loopneus, 60 procent van de kinderen heeft geen last meer van geïrriteerde ogen en 50 procent niest niet meer. Ook voor kinderen dus een veilige oplossing. Meer informatie vind je op Acar’up.com, € 29,95 voor een UNO kit (eenpersoonsbed), bij de apotheek.

allergie

Acar’up

2. Omdat luchtvervuiling ook een grote oorzaak is van allergieën en de lucht in onze huizen er vaak vijf keer slechter aan toe is dan buiten, is een luchtfilter ook een oplossing om je huis te zuiveren zodat je weer schone lucht kan inademen. Dyson heeft een nieuwe luchtreiniger op de markt gebracht die een intelligente technologie bevat en reageert op vervuilende deeltjes in de lucht. De machines bevatten geavanceerde filters die tot de kleinste schadelijke deeltjes kunnen filteren. Ze zijn multifunctioneel en kunnen ook verkoelen en verwarmen. Omdat de lucht tijdens het zuiveren wordt gemixt wordt de hele ruimte gelijkmatig schoongemaakt. Je kan het apparaat makkelijk met je smartphone instellen en automatiseren zodat de filtering perfect is afgestemd op je dagelijkse leven. Tafel luchtreiniger 3 in 1 Pure Hot + Cool van Dyson, € 599.

allergie

Dyson

3. Ook de luchtzuiverende spray met 41 essentiële oliën van Puresentiel is een oplossing. Ze helpt de lucht te zuiveren, bacteriën te bestrijden en slechte geuren en hun afkomst te verdrijven. Zuiverende luchtspray, Puressentiel,  25,90, bij de apotheek.

allergie

Puressentiel

Lees hier hoe je de winter doorkomt met essentiële olie.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Acar'Up, Allergie, Allergieën, Dyson, Huisstofmijten, Luchtfilter, Puressentiel.