Maak kennis met Ella Emhoff, stiefdochter van Kamala Harris en nieuwe it-girl
© Imaxtree

Maak kennis met Ella Emhoff, stiefdochter van Kamala Harris en nieuwe it-girl

Door Marie Dilou  & Enya Torrez
Leestijd: 3 min

Sinds Ella Emhoff haar opwachting maakte op de inauguratieceremonie van Joe Biden, staat Kamela Harris' stiefdochter op de moderadar. Op 21-jarige leeftijd zette ze haar eerste stappen als model en ze heeft nu ook haar eerste samenwerking beet: een knitwear-collectie met Batsheva Hay. Maak kennis met de nieuwste it-girl du moment.

/

Wie is Ella Emhoff?

Ella Emhoff is de dochter uit het eerste huwelijk van Doug Emhoff, de man van de vicepresident van de Verenigde Staten Kamala Harris. Er wordt nu al voorspeld dat ze een mooie toekomst zal hebben in de modewereld. Dankzij haar gender fluid look en passie voor het maken van kleding, heeft ze als student aan de prestigieuze Parsons Art School in New York alles in zich om de nieuwste “it-girl” te worden.

Het was tijdens de inauguratieceremonie van Joe Biden dat Ella Emhoff haar eerste grote publiekelijke verschijning maakte. Gespot in een geruite jas van het Italiaanse label Miu Miu zag ze haar volgers op sociale media exploderen. Een week later tekende ze een contract bij een van de grootste modellenbureaus ter wereld; IMG Models.

Lees ook: Alles wat je moet weten over de eerste vrouwelijke Amerikaanse vicepresident Kamala Harris.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ella emhoff (@ellaemhoff)

/

Haar eerste stappen in de modewereld

Tijdens de modeweek in New York twee weken geleden verscheen Ella Emhoff voor het eerst op de catwalk tijdens de FW21-show van Proenza Schouler. Door de huidige pandemie was het defilé digitaal te bewonderen, toch wist de jonge vrouw zich te laten gelden. Doorheen de show verscheen Ella in maar liefst drie verschillende looks, waaronder een leren jas met ingesnoerde taille. Een belangrijk silhouet van de collectie. “Het was een epische eerste ervaring in de modewereld”, vertelde ze na afloop in een video-interview.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ella emhoff (@ellaemhoff)

Ella Emhoff is misschien nog maar 21 jaar jong, ze staat anders wel meer dan ooit in de schijnwerpers. Ze verscheen de afgelopen dagen op de voorpagina van modeblad Dust, en kreeg een contract aangeboden bij het bureau IMG Models dat onder meer Bella en Gigi Hadid vertegenwoordigt.

Tijdens haar interview met Proenza Schouler sprak ze in het bijzonder over de oorsprong van haar interesse in mode. “Toen ik klein was, droomde ik er al van om ontwerper te worden. Mijn moeder was dol op mode, dus ik vond het leuk om haar kleren te passen.”

/

Ella Emhoffs stijl: uniek en assertief

Ella Emhoff is meer dan alleen de “stiefdochter van”. Ze wordt dan ook geprezen om haar gevoel voor mode. We herkennen haar aan haar unieke look die wisselt tussen het vrouwelijke en het mannelijke, evenals aan haar korte golvende haar en haar dunne ronde bril, die haar nu al typeert. Wat betreft de kledingkeuzes? Die zijn modern, net als haar visie op het lichaam en op normen. Zichtbaar onconventioneel, aarzelt de jonge vrouw niet om trots haar ongeschoren oksels op sociale media te onthullen. Ze doet wat ze wil, en laat dat nu net zijn waarom iedereen zo’n fan van haar is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ella emhoff (@ellaemhoff)

Ella Emhoff maakt ook zelf kleren. Als doe-het-zelver en met een passie voor breien, deelt ze regelmatig haar creaties met haar 400.000 fans op Instagram. Onlangs verkocht ze een minicollectie van door haar gebreide kleding. Binnen het halfuur waren alle stuks uitverkocht. Gisteren raakte bekend dat ze een uitgebreidere knitwear-collectie gaat ontwerpen samen met Batsheva Hay. Veel is daar verder niet over bekend, maar Marie Claire houdt je op de hoogte.

In een interview met Vice onthulde Ella Emhoff dat haar doel “absoluut is om haar eigen merk in breigoed op te starten”. Hiervoor weet de jonge vrouw precies wat ze wil: “een winkel runnen, bij voorkeur een online winkel, waar ik een heleboel verschillende stukken kan aanbieden die ik zowel regelmatig maak als ook op bestelling creëer, en dat alles in één en dezelfde (online) winkel.”

Het lijdt geen twijfel dat elke aanwezigheid van haar voortaan onder de loep zal worden genomen, althans gedurende de termijn van haar stiefmoeder als vicepresident, die ze liefkozend “Momala Harris” noemt. Het gezin zou namelijk geen al te grote fan zijn van het woord ‘stiefmoeder’.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ella emhoff (@ellaemhoff)

Dit artikel werd vertaald en aangevuld uit  www.marieclaire.fr.

Lees meer Marie Claire op: 22-jarige dichter Amanda Gorman geeft Amerika hoop, Gespot: de opvallendste haartrends tijdens de haute-coutureweek en Max Mara brengt ode aan de selfmade vrouw voor FW21/22.

Tags: Ella Emhoff, IMG Models, Kamala Harris.