Max Mara brengt ode aan de selfmade vrouw voor FW21/22
© Getty Images

Max Mara brengt ode aan de selfmade vrouw voor FW21/22

Leestijd: 1 min

Modehuis Max Mara bestaat 70 jaar en blikt om die verjaardag te vieren terug op de begindagen. Met name op de vrouwen die altijd centraal stonden. Ontdek hieronder de hoogtepunten van het defilé voor de herfst en winter van 2021/2022. 

Oorspronkelijk richtte Achille Maramotti het merk Max Mara op om de “echtgenotes van notarissen en artsen” te voorzien van stijlvolle mode. Nu zijn zij de notarissen en artsen zelf en die evolutie in de emancipatie van de vrouw zette het merk vandaag in de kijker. De FW21/22-show was een ode aan de selfmade vrouw, met sterke vrouwen op de catwalk en motiverende teksten als “You are a firedust” uit de speaker als achtergrondmuziek.

De zogenaamde Anniversary Collectie zelf bestond uit een mix van de Britse en Italiaanse stijl. De iconische teddy-jas in camelkleur werd deze keer aangevuld met een variant in olijfgroen en nieuw dit seizoen: de oversized bomberjack. We spotten ook enkele wollen motorjacks, de klassieke Britse doorgestikte jassen (quiltstof), ruim zittende wollen truien in aardekleuren, sjaaltjes om het hoofd gebonden en geel om het kleurenpalet op te frissen. Een collectie voor en door sterke vrouwen, as we like it!

Lees ook: Gespot: de opvallendste haartrends tijdens de hautecoutureweekBekijk hier de eerste prêt-à-portercollectie van Kim Jones voor Fendi. Jacquemus eert de vrije liefde in nieuwe campagne ‘L’AMOUR‘.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Fw21/22, Max mara.