4 x duurzame badmode voor een ethisch verantwoorde zomer

marieclaire-duurzame-badmode
©Oysho, Arket

Vorige week werden we al getrakteerd op een eerste zomers weekend en er staan er ons ongetwijfeld nog veel te wachten. Hoog tijd dus om een nieuwe bikini of een nieuw badpak aan te schaffen. En tegenwoordig kan je bij het kopen van een nieuwe bikini ook nog je steentje bijdragen aan het milieu. De volgende merken hebben namelijk allemaal een milieuvriendelijke en duurzame badmodecollectie.

1. Arket

Arket, het nieuwste lid van de H&M-familie, lanceert duurzame badmode in ECONYL®. Dat is een innovatief materiaal volledig gemaakt van gerecycleerde visnetten en andere soorten van nylon afvalstoffen. Dankzij een geavanceerd recyclageproces worden de afvalstoffen afgebroken tot hun oorspronkelijke toestand en van daaruit weer opgebouwd. Dit proces kan een oneindig aantal keer herhaald worden.

De badmodecollectie van Arket bestaat uit een reeks minimalistische bikini’s en badpakken in kleuren als groen, zwart en aubergine. Voor de mannen zijn er zwemshorts. Alle items zijn voorzien van UV-bescherming.

1/

2. Oysho

Het Spaanse merk Oysho gelooft in een duurzamere toekomst en doet er dan ook alles aan om haar impact op maatschappij en milieu zo veel mogelijk te minimaliseren. Zo worden alle kledingstukken met het Join Life-label gemaakt van duurzame grondstoffen, is 91% van de Oysho-winkels al eco-efficiënt, worden de verpakkingen gemaakt van gerecycleerde materialen, en zijn de winkels voorzien van inzamelingsbakken voor gebruikte kleding.

Dit seizoen lanceert het merk de nieuwe badmodecollectie Weare the Change. Die is volledig gemaakt van gerecycleerd polyamide afkomstig van afval zoals oude visnetten, vloerbedekking en resten van de kledingproductie.

Een bericht gedeeld door OYSHO (@oysho) op

2/

3. Weekday

De badmodecollectie van Weekday is voor het tweede jaar op rij gemaakt van gerecycleerd polyamide. De uitgebreide collectie is natuurlijk ook weer super hip. Die bevat zowel bikini’s als badpakken in allerlei leuke kleuren en prints. Bij de bikini’s heb je bovendien de keuze tussen triangeltops, haltertops en bandeautops. De collectie is perfect om een dagje op het strand door te brengen, maar de bikini’s en badpakken zijn evengoed geschikt om als body of top te dragen op een jeansbroek.

duurzame badmode

3/

4. Underprotection

Underprotection is een Deens merk dat werd opgericht in 2010 en dat ernaar streeft om aan te tonen dat eerlijke mode in duurzame materialen niet saai hoeft te zijn. De badmodecollectie, die is gemaakt van 100% gerecycleerd polyester, bevat dan ook heel wat hippe snits en leuke prints.

| | | |
Tags: Arket, Badmode, Badpak, Bikini, Duurzaam, Milieuvriendelijk, Oysho, Swimwear, Underprotection, Weekday.