Lees hier gratis het maartnummer van Marie Claire België
© Marie Claire maart 2020

Lees hier gratis het maartnummer van Marie Claire België

Door Marie Geukens
Leestijd: 1 min

Voor wie ons prachtige maartnummer met de stijlvolle SS20-shoots en boeiende reportages en recensies gemist heeft, hebben we goed nieuws! Je kan het magazine gratis downloaden op onze website. Net nu we iets meer tijd hebben om te lezen.

Vergeet de virusgekte en laat je inspireren door de elegante keuzes en tijdloze items van Marie Claire.

Edito: Think smart, look amazing

Onze baseline Think smart, Look amazing zetten we in de maand maart extra in de verf. Maart stond in het teken van de Internationale Dag van de Rechten van de Vrouw op 8 maart. En dus koos Marie Claire wereldwijd voor het thema abortus (p.16). Allesbehalve evident. Het blijft een taboe-onderwerp dat ook bij ons de gemoederen doet oplaaien en ideologische tegenstellingen op scherp stelt. Vandaag is het meer dan ooit nodig om erover te waken dat er niet aan dit vrouwenrecht wordt geraakt.

Moedersterfte zou driemaal hoger liggen in landen met een strenge abortuswetgeving en heel wat landen, ook Europese, willen de klok terugdraaien als het op zwangerschapsonderbreking aankomt. Toch “zal er niets veranderen als vrouwen mannen zien als de vijand en enkel met andere vrouwen praten”, zegt documentairemaakster Anastasia Mikova. Ze maakte samen met Yann Arthus-Bertrand de prachtige film ‘Woman’. De bioscopen zijn dicht, maar op dit platform vind je de trailer en al heel wat info, en lees natuurlijk eerst ons artikel op pag. 72. Bekijk het met je partner, je vrienden, je zonen. En praat er over. Het zal leiden tot meer verbinding.

En verbinding is waaar we in coronatijden zo’n nood aan hebben. Een onderzoek wees uit dat menselijk contact in de 21ste eeuw een luxe wordt, en dat zal ons deze eeuw nog vaak bezighouden (p. 82). Een tijdvak vol tegenstellingen: we willen menselijke service, maar zaten nooit zoveel online; we willen stilte, maar er is zoveel lawaai; we willen meer tolerantie in een pluralistische samenleving maar een protectionistisch nationalisme laat overal van zich horen. Het leven is complex en nuance is meer dan ooit nodig. Think smart.

En hoera! Ook ontspanning en inspiratie vind je in dit nummer. We hebben een flinke portie mode, met een vlotte inkijk in de lente-zomercollecties van 2020. Laat je inspireren door zuiver wit, gedistingeerde prints en total looks van grote merken. Er valt je ongetwijfeld wel een stuk op dat perfect bij jouw persoonlijkheid past. Verder hebben we ook de beautynieuwigheden van 2019 geëvalueerd. Beautyjournalistes van twintig Marie Claire–zusjes overal ter wereld stuurden hun favoriete producten binnen. Time to look amazing!

Neem je tijd voor deze mooie Marie Claire en reageer! Geef je gedacht over de artikels en de info van deze eerste Marie Claire magazine online! Alle reacties en suggesties zijn welkom. Laten we er samen het beste van maken in deze bizarre tijden. Stay connected 🙂

Céline de Valeriola De artikels van >

Tags: Digital mc, Magazine, Marie Claire België.