De lifestyle trends voor 2017 volgens Pinterest
© Pinterest

De lifestyle trends voor 2017 volgens Pinterest

Leestijd: 2 min

Pinterest, het sociale medium dat je toelaat content op je digitale prikbord te prikken, doet een gooi naar de trends voor 2017. 'The Pinterest 100' is een jaarlijks trendrapport, samengesteld door hun Insights Team in samenwerking met, uiteraard, de 150 miljoen gebruikers van het medium. 

Van recepten tot opvoedingstips en mode-advies tot ideetjes om van je huwelijk de mooiste dag van je leven te maken: Pinterest heeft het allemaal. Dit zijn echter de leukste voorspellingen:

pinterest-lifestyle-trends-jackfruitVoeding

Veganisme is lang niet meer voorbehouden voor de zweverige hippie in geitenwollen sokken. Meer en meer mensen engageren zich om dierlijke producten van het menu te schrappen. In de zoektocht naar smakelijke vleesvervangers maakt de jackfruit of de nangka (afgebeeld) in 2017 zijn opmars. De zachtzoete exotische vrucht heeft van zichzelf niet erg veel smaak, maar is populair omdat de textuur aan gebraden vlees doet denken. Het vruchtvlees weet daarnaast zowat iedere smaakmaker te absorberen.

Tijd om uitgebreid te koken is echter schaars. Pinterest ziet de populariteit van sous vide, een kooktechniek, stijgen. Ingrediënten worden vacuüm verpakt gegaard in een waterbad aan een nauwkeurig gecontroleerde temperatuur zodat je er nauwelijks naar hoeft om te kijken. En die gewonnen tijd? Die spendeer je aan het maken van je eigen groentenchips.

Gastvrouwen en -heren, of gewoon liefhebbers van een fijn glaasje op vrijdagavond, verdiepen zich in de mixologie: de kunst van het mixen van de perfecte cocktail. De volgende ochtend detoxen doe je met een mok detox thee.

Interieur

Wie voor zijn of haar droomhuis wel eens inspiratie zoekt op Pinterest zal het geweten hebben: navy is the new black. Een gedempte tint donkerblauw is een prima alternatief voor de klassieke basiskleuren zwart, grijs en wit. Ook erg chique gecombineerd met zachtroze.

De ideale toevoeging voor je urban jungle is, in navolging van de monstera of de gatenplant, de klimplant. Erwtenplantjes, jasmijn of de pothos zijn aantrekkelijker dan de klassieke klimop. Laat het ijverig groeiende plantje gerust een deel van je boekenkast overnemen. Wel opletten met huisdieren en kleine, nieuwsgierige kinderen: veel klimplanten zijn namelijk giftig.

Mode en stijl

Nadat patches hun moment hebben gehad, wedt Pinterest op -jawel- de pin. Met enkele pins op de lapel van je blazer of kraag van je hemd geef je je outfit een snelle update, zoals hiernaast afgebeeld. De set pins van Dolce & Gabbana shop je bij net-a-porter voor € 395.

Na de cold shoulders en off-the-shoulder trend is het, zoals bevestigd tijdens fashion week, aan de statement mouw om te schitteren. Pinterest verwacht dat de bell sleeve, de wijd uitlopende mouw zoals je ze ziet aan traditionele flamencojurken, deze zomer heel wat tops en jurken zal sieren.

pinterest-lifestyle-trends-cutcreaseHaar en make-up

De knot met vlechten van haarstylist Guido Palau voor Dior heeft indruk gemaakt en zal ongetwijfeld heel wat vrouwen inspireren. Daarnaast blijken we ook naarstig op zoek naar manieren om ons haar te stylen zonder hitte. Klassieke krulspelden, rietjes, stukken stof, sokken: alles passeert de revue.

Qua make-up willen Pinterest-gebruikers graag de cut-crease oogschaduwtechniek, gepopulariseerd door de Kardashians, onder de knie krijgen. Met een spel van donkere en lichte kleuren verplaats je zo optisch je arcadeboog voor een openere blik.
(Foto: Helga Esteb / Shutterstock.com)

Mannenwereld

Van Pinterest wordt gedacht dat het een vrouwenmedium is maar niets is minder waar: een derde van de gebruikers blijkt man te zijn. En die mannen zijn weg van de health goth-trend, een iets duisterdere versie van athleisure. Denk Alexander Wang gecombineerd met Alexander McQueen of Rick Owens. En dat dragen ze met kort haar! Jawel, de man bun en verwilderde lokken zijn voorbij, terug zijn kort gekapte en getrimde coupes.

Reizen

We haalden het eerder al aan: slow travel wordt de manier om te reizen bij uitstek. All-inclusive formules en korte citytrips maken plaats voor avontuurlijke reizen waarbij je jezelf volledig onderdompelt in de lokale sfeer. Pinterestgebruikers hoeven niet uit te rusten op het strand maar verkiezen de frisse lucht van de Alaskaanse winter of het verkennen van een bruisende stad als Kyoto.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Detox, Interieur, Reizen, Vlechten, Voeding.