De grootste modetrends van het jaar 2016
© Imaxtree

De grootste modetrends van het jaar 2016

Leestijd: 1 min

Er resteren ons nog enkele weken in 2016, het moment dus om eens de balans op te maken van het afgelopen modejaar. Wat waren nu de grootste modetrends van 2016? Die vraag stelde Polyvore, het sociale medium voor de shopaholic, zich ook en dit zijn de opvallendste bevindingen: 

Voor een tweede jaar op rij werd het modelandschap gedomineerd door de athleisure (athletics + leisure) trend, waarbij sportieve kledij gecombineerd wordt in een alledaagse outfit. Niet moeilijk dat de Adidas Superstar sneaker het absolute must-have item van het jaar 2016 was. De Adidas Superstar wordt gevolgd door de Nike Air Max Thea en slip-on sneakers deden het ook niet slecht.

💭✔️👀

Een foto die is geplaatst door Andy Csinger (@andicsinger) op

De meest populaire jas van het afgelopen jaar is onmiskenbaar de bomber en met een tweede en derde plaats blijven de nepbonten jas en de leren perfecto het nog steeds goed doen. Elegante nieuwkomers in 2016 waren de off-the-shoulder blouse en jurk à la Brigitte Bardot.

Like whatever😉 #fridaymood

Een foto die is geplaatst door Annabel (@annabelpesant) op

Wat accessoires betreft gingen we in 2016 wel voor meer luxe. De meest populaire handtas was de Boston van Gucci, gevolgd door de Boy van Chanel. Ook enkele 90s accessoires maakten hun comeback in 2016, met als meest opvallende de choker en de mini-rugzak.

Op gebied van beauty, ten slotte, werd de zoekterm ‘nude lipstick’ 553% vaker ingegeven dan de vorige jaren. Hier zit Kylie Jenner ongetwijfeld voor iets tussen.

Bron: Polyvore

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Adidas Superstar, Athleisure, Bomber, Chanel Boy, Choker, Gucci Boston, Off-the-shoulder, Trends 2016.