Koninklijk Paleis in Brussel opent opnieuw zijn deuren voor publiek
© Getty Images

Koninklijk Paleis in Brussel opent opnieuw zijn deuren voor publiek

Leestijd: 1 min

Op vrijdag 23 juli, twee dagen na de nationale feestdag, opent het Koninklijk Paleis in Brussel naar jaarlijkse traditie zijn deuren voor het publiek.

/

Tickets zijn gratis, maar moeten vooraf gereserveerd worden via de website van het Koninklijk Paleis. Nieuw dit jaar is een wandeling langs de binnentuin. Dat meldt het Koninklijk Paleis in een persbericht.

Tot en met zondag 29 augustus kunnen bezoekers via de indrukwekkende Erevestibule en de Eretrap de wonderlijke architectuur van het paleis ontdekken, klinkt het. Op het parcours liggen verschillende historische salons, zoals de Spiegelzaal, de Grote Galerij, de Troonzaal, de twee Witte Salons, waar elk jaar verschillende activiteiten van de koning en de koningin plaatsvinden.

Lees ook: Onze 18 favoriete Brusselse boetieks.

Het Koninklijk Paleis in Brussel.

BELGA

/

Wandeling langs Koninklijk Paleis

Het bezoek sluit dit jaar voor het eerst af met een korte wandeling langs de tuin achter het paleis. Ook nieuw is de verplichte onlinereservatie via de website van het Koninklijk Paleis. Het aantal bezoekers is immers beperkt.

Ter plaatse reserveren is niet mogelijk. Door de coronamaatregelen zijn er dit jaar geen tentoonstellingen in de salons.

Lees ook: Dit wil je deze zomer zien, doen en beleven in Antwerpen.

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Brussel, Koninklijk paleis, Reizen, Staycation.