Deze salade brengt niet alleen kleur op je bord, maar ook pit in je dag. De combinatie van krokante roodlof, zachte linzen, frisse appel, romige gorgonzola en knapperige pecannoten maakt er een lichte en toch verrassend rijke maaltijd van.
Recept: salade met roodlof, linzen, pecannoten, groene appel en gorgonzola
Fris en kleurrijk: de perfecte lunch op een zonnige lentedag.
ZARA Home
Benodigdheden
Voor 2 personen
Salade:
- 200 g belugalinzen
- 2 stronken roodlof
- 100 g pecannoten
- 1 groene appel
- 80 g gorgonzola
- 2 sjalotten
Vinaigrette:
- 2 el honing
- 3 el balsamicoazijn
- 10 el olijfolie
- 1 tl zout en peper
Bereiding
Duur: 30 minuten
- Was het roodlof en haal de blaadjes los.
- Breng de belugalinzen aan de kook in ruim gezouten water. Giet af zodra ze gaar en zacht zijn en spoel onder koud water om het kookproces te stoppen.
- Rooster de pecannoten 10 minuten in de oven op 160–180°C tot ze licht goudbruin zijn. Laat afkoelen zodat ze lekker krokant worden.
- Snij de appel in dunne schijfjes en de sjalotten in fijne ringen. Zet opzij.
- Meng voor de vinaigrette alle ingrediënten met een kleine garde of een vork.
- Meng de linzen, sjalot, appel, pecannoten en stukjes gorgonzola in een kom met de vinaigrette.
- Schik de roodlofblaadjes rond een bord en schep het linzenmengsel in het midden.
Naar een recept van ZARA Home.
Meer recepten? Lees dan ook: Recept: de verse lasagne van Cesar Casier, 3x kroketten: de lekkerste recepten uit het nieuwe kookboek van Stuff’d, Citroentaart met meringue uit Big Mamma’s Cucina Popolare.