Kerst: 10 luxueuze salontafelboeken om onder de kerstboom te schuiven
©

Kerst: 10 luxueuze salontafelboeken om onder de kerstboom te schuiven

Door Marine Lemaire  & Elise Van de Meulebroucke
Leestijd: 4 min

Het nuttige aan het aangename koppelen, was nooit zo eenvoudig. Deze boeken zijn niet alleen erg boeiend, het zijn stuk voor stuk ook decoratieve pareltjes. Vrolijk je eigen salontafel - of die van een vriend - op met een van deze lijvige werken, en laat de magie van de feestdagen nog iets langer duren...

/

Aesop

Aesop zet anno 2019 zijn 33ste levensjaar in, en lanceert voor het eerst een eigen boek. Dennis Paphitis – oprichter van Aesop – schreef zelf mee aan de 336 pagina’s tellende hardcover. ‘Aesop: het boek’ combineert inspirerende fotoreportages met poëtische verhalen en brengt een eerbetoon aan medewerkers in het bedrijf over de jaren heen. De terugblik op de voorbije drie decennia wordt op intimistische wijze in beeld gebracht door de gerenommeerde fotograaf Yakuta Yamahoto.

Kortom, een esthetisch pareltje op je salontafel.

 

Lees ook: 6 heerlijke herfstparfums die net gereleased zijn. 

/

Dior/Lindbergh

Mode- en/of fotografieliefhebbers in de vriendenkring? In september dit jaar overleed de iconische modefotograaf Peter Lindbergh op 74-jarige leeftijd. Hij was vooral bekend door zijn unieke zwart-wit foto’s van topmodellen die menig magazinecover telden. Dior brengt hulde aan Lindbergh met een exclusief boek waarin de 70-jarige geschiedenis van het Franse modehuis wordt getoond aan de hand van zijn foto’s. Een bijzonder eerbetoon die de prachtige relatie tussen Lindbergh en Dior in beeld brengt.

/

Rinus Van de Velde

Uitgeverij Hannibal publiceert het eerste boek over de kleurtekeningen van de Belgische kunstenaar Rinus Van de Velde (°1983). Van de Velde heeft een uitgebreid oeuvre van tekeningen, sculpturen, installaties en film uitgebouwd. Hij is vooral bekend om zijn monumentale werken in houtskool. Aan het begin van zijn carrière maakte hij echter ook kleine tekeningen in kleurpotlood, een techniek die hij sinds 2018 opnieuw introduceerde in zijn werk. Dit boek, met teksten van kunstcriticus Jeroen Laureyns en Dr. Stefan Weppelmann van het Kunsthistorisches Museum in Wenen, brengt een selectief overzicht van zijn recente kleurtekeningen.

/

Sneaker Freaker, The Ultimate Sneaker Book

Heb jij als kind ook altijd afgeleerd om met je schoenen op de salontafel te leunen? Welnu, laat dit boek een compromis zijn. Sneaker heads, deze sneakerbijbel telt maar liefst 672 pagina’s gewijd aan jullie favoriete schoeisel. Het boek doorloopt zo’n 100 jaar sneakergeschiedenis en documenteert Air Max, Air Force, All Stars, Dan Dapper, Michael Jordan, Reebok Pump en Nike Skateboarding, naast meer obscure schatten zoals Troop, SPX en Vision Street Wear. Alle belangrijke sneaker-momenten zijn er allemaal, van Kanye tot adidas Futurecraft, Nike Air Force 1 tot New Balance, evenals historische collabs en prominente advertentiecampagnes.

/

100 interiors around the world

Uitgeverij Taschen is er in geslaagd om een prachtige en ongewone selectie van interieurs in beeld te brengen: 100 wereldse interieurs met een eigen identiteit. Bladerend door dit lijvige boek, reis je de wereld rond en krijg je inkijk in de mooiste interieurs. Een luxe strandhuis in Uruguay, een vooroorlogs appartement in Moskou, een kleurrijk eclectisch atelier in Parijs, een minimalistisch Japans huis tot een 18e-eeuws huis in Kopenhagen met een klassieke twist, you name it.

Lees ook: 5 handige tips voor zen interieur. 

Wellicht zijn deze huizen en interieurs niet geschikt voor ieders portefeuille, maar ze zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie. Een echte goudmijn voor doorwinterd of ontluikende interieurliefhebbers.

 

/

The Ultimate Ski Book

Skifanatici zullen het beamen: skiën is meer dan een hobby, het is een levensstijl. En eentje die steeds meer zieltjes wint. Skiën is de nummer één recreatieve activiteit in de winter. En wie het hele jaar door in skistemming wil zijn, kan dat perfect met deze pageturner. Gepassioneerde ski-experte Gabriella Le Breton, brengt het mooiste van de bergen bijeen, de langste afdaling, het meest legendarische huisje of het meest ongelooflijke uitzicht.

Lees ook: 11 prachtige chalets om bij weg te dromen

/

ROA, Codex

Achter een mooie groene cover liggen de werken van de beroemde straatartiest ROA. Codex biedt een selectief panorama van de meest spectaculaire creaties van de Belgische kunstenaar. Het boek brengt zijn mooiste muurschilderingen in zwart-wit samen verdeeld in vier hoofdstukken – Eurazië, Afrika, Amerika en Oceanië. ROA’s favoriete modellen voor de lens? Lokale diersoorten die met uitsterven zijn bedreigd. Het boek wijdt daarom veel aandacht aan vogels, knaagdieren en andere bedreigde zoogdieren in hun natuurlijke habitats.

/

The Polaroid Book

Nostalgie alom. Het Polaroidboek duikt in deze archieven en brengt hulde aan een medium dat het digitale tijdperk blijft trotseren en de favoriet blijft onder kunstenaars vanwege zijn eigenzinnige uiterlijk en unieke beelden.

/

36 Hours WORLD

Dit is een werk vol guidelines voor de globetrotters. De nieuwe uitgave van 36 hours WORLD brengt het neusje van de zalm van de New York Times Travel Series samen. Gerenommeerde reisschrijvers en redactionele journalisten leveren 150 exclusieve routes in 150 steden over de hele wereld. Een prachtige showcase van de meest fascinerende plekken van onze prachtige planeet, van Barcelona tot Bogota, van New Delhi tot New Orleans, via Seoul en Sidney.

Lees ook: New York: de beste selfiespots in The Big Apple. 

/

A Taste of Tanzania

Breng een beetje Afrika naar je woonkamer met deze authentieke hommage aan Tanzaniaanse natuur, dieren, mensen én keuken. ‘A Taste of Tanzania’, het relaas van de road trip die fotograaf Wim Demessemaekers met zijn beste vriend en topchef Axel Janssens tot in de verste uithoeken van Tanzania bracht, is veel meer dan een luxe salontafelboek. De fotografie van Demessemaekers in combinatie met het inspirerende reisverhaal door Stephen Walckiers en de toegankelijke recepten met Afro-Europese signatuur van Janssens beroeren alle zintuigen.

Het boek en de bijhorende gelimiteerde oplage van de mooiste foto’s zijn verkrijgbaar in diverse formaten via www.untold-publishing.com en op www.atasteoftanzania.com.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Boeken, Interieur, Lifestyle.