De keerzijde van de medaille: blogger Aimee Song lucht haar hart
© Song of Style

De keerzijde van de medaille: blogger Aimee Song lucht haar hart

Door Charlotte Deprez  & Tine Stoop
Leestijd: 1 min

Mode- en lifestyleblogger Aimee Song (a.k.a Song of Style) lijkt een droomleven te leiden, maar schijn kan bedriegen. De influencer met 4,6 miljoen volgers (!) op Instagram postte recent een video waarin ze openhartig vertelt over haar mentale gezondheid en de druk die het bloggen met zich meebrengt.

Aimee Song is één van de pioniers van het moderne bloggen; haar onberispelijke stijl en haar ononderbroken gereis doen dromen. Maar dat er ook een minder rooskleurige keerzijde is aan het leven van een blogger is zo goed als onbekend bij het grote publiek.

Enkele weken geleden publiceerde Song naar goede gewoonte een video over haar avonturen op de Haute Couture Fashion Week in Parijs. Toch is deze video anders: iets na 2’30” verschijnt het woord “pause” op het scherm en vervolgens zien we de blogster recht in de camera kijken, met tranen in de ogen.

De volgende minuten geeft Song een spontane en ontroerende getuigenis over de druk van het bloggen en haar mentale gezondheid: “Iemand vroeg me eens hoe het komt dat ik altijd zo zelfzeker ben. Maar in werkelijkheid doe ik alsof. Ik voel me helemaal niet zelfzeker en ook niet zo gelukkig. Soms voel ik me zelfs zo triest en gebroken. Zeker de laatste tijd.”

In de video vertelt ze ook dat ze zo werd gepest toen ze jong was dat ze zelf eens zelfmoord heeft overwogen. Toch eindigt ze met een positieve noot door te zeggen dat het leven soms moeilijk kan zijn, maar dat het ook altijd weer beter wordt.

Kortom: het is eens iets anders dan wat we gewoon zijn op de sociale media, waar altijd alles rozengeur en maneschijn is. Dank je Aimee voor je openhartigheid!

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Aimee Song, Bloggen, Blogger, Lifestyle, Mode, Song of Style.