De vijf leukste vintage shopadressen in Parijs
© Mars Distribution - Midnight in Paris

De vijf leukste vintage shopadressen in Parijs

Door Camille Vernin, bewerking Emma Verbeke
Leestijd: 3 min

Als je denkt dat vintage gelijkstaat aan twijfelachtige koopjes en retro tweedehandskleding, dan stapte je ongetwijfeld altijd de verkeerde winkels binnen. Waar je dan wel moet zijn. In Parijs, of course! Daar vind je, hoe kan het ook anders, winkels vol vintage die elke fashionista wil hebben.

1. Thanx God I’m a V.I.P.

New display by Jean-Louis Panoplie ” bêtes sauvages ” #jeanpaulgaultier #prada #ysl #vintage

Een bericht gedeeld door THANX GOD I’M A VIP Paris (@thanxgodimavip) op

Bij Thank God I’m a V.I.P. vind je een fijne selectie vintagemode van Yves Saint Laurent en Dior, tot Lacroix, Guerlain en nog veel meer. Dit is de winkel waar je heen gaat om dat ene retro-accessoire te vinden, in perfecte staat, dat nog ontbrak in je kleerkast. Wat dacht je bv. van een paar vintage Louboutins of een maatpak van Chanel? Verwacht geen goedkope spullen, wel betaalbare. Wil je echt geld besparen en heb je tijd om te snuisteren? Dan vind je op de benedenverdieping ook leuke tweedehandskleren vanaf vijf euro.

Thank God I’m a V.I.P., Rue de Lancry 12, 75010 Paris, open van maandag tot zaterdag van 14 tot 20 uur,  www.thanxgod.com.

/

2. Room service

Dit vintage atelier kan je vinden in de verborgen uithoeken van Montorgueil. Je vindt er een collectie unieke juwelen, waarvan sommige handgemaakt. In het midden van de winkel staat de houten werkbank van de verkoopster, die de delicate parels aaneenrijgt terwijl je erop staat te kijken.

Room Service, rue d’Argout 52 , 75002 Paris, open van maandag tot vrijdag van 11 tot 19.30 uur en zaterdag van 14 tot 19.30 uur, www.facebook.com/roomserviceparis.

/

3. Chez Maman « All you need is time »

Op zoek naar een modern uurwerk? Of een vintage, origineel, klassiek, rond of vierkant exemplaar? Chez Maman biedt een ongelooflijke keuze voor elke prijs. Weet dat kiezen moeilijk zal zijn, maar zwichten doe je sowieso. Even verderop in de straat vind je trouwens de Corner Des Créateurs, waar je een bijpassende outfit kan kopen.

Chez Maman, Rue Tiquetonne 4, 75002 Paris, open van maandag tot zaterdag van 11 tot 20 uur en op zondag van 13.30 uur tot 19.30 uur, www.chezmaman.com.

/

4. Kiliwatch

Kiliwatch is dé referentie op het vlak van vintage. Het is dan ook een gigantische ruimte vol moderne stukken, geïnspireerd op retromode of antieke stukken in perfecte staat. Het aanbod is zo groot dat je eigenlijk een hele middag moet voorzien om alles te kunnen bekijken. De nieuwe kledij is soms wat over the top, maar de vintage kleren zijn stijlvol en ongedwongen. Vooral de schoenencollectie achteraan in de winkel zal ervoor zorgen dat je niet met lege handen naar huis gaat.

Kiliwatch, rue Tiquetonne 64, 75002 Paris, www.kiliwatch.paris.

/

5. Homies

Homies is een prachtige boetiek op wandelafstand van Montmartre. Er hangt een eerder jonge sfeer. De rekken zijn er gevuld met meisjesachtige stukken, maar ook met old-school vesten, truien met epauletten, skorten ( een rok en short in één) en T-shirts met prints. Het is een niet te missen stop als je gaat shoppen in Parijs. Kuier ook zeker nog even rond in de omgeving, want je vindt hier nog heel veel andere winkels in dit genre.

Homies, Rue des Abbesses 8,75018 Paris, open van maandag tot vrijdag van de 11 tot 14 uur en tussen 15 en 20 uur, op zondag open van 14 tot 19.30 uur, www.homies.paris.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Hotspot, Parijs, Shoppen, Vintage, Winkelen.