Karlijn Visser en Evelyn van Hasselt lanceren hun nieuwe ‘Holistik Handboek’
© pers

Karlijn Visser en Evelyn van Hasselt lanceren hun nieuwe ‘Holistik Handboek’

Door Romy Geerts
Leestijd: 2 min

Eindelijk is hij er! Het Holistik Handboek van de Nederlandse redactrices én vriendinnen Karlijn Visser en Evelyn van Hasselt. Drie jaar geleden ontstond hun online magazine, Holistik, waarin ze verschillende artikels posten om mensen te inspireren een holistische levensstijl aan te nemen. Samen wilden ze nog een stapje verder gaan en hun fans een soort handleiding geven voor het holisme. Maar wat is holisme en hoe streef je het na? Dat vind je allemaal in het Holistik Handboek.

/

Holisme

“Het holisme is een levensovertuiging waarbij je jezelf ziet als een onderdeel van een groter geheel. Daarmee bedoelen we dat we niet alleen mogen leven voor onszelf maar ook voor de mensen en natuur rondom ons,” vertelt Evelyn van Hasselt, één van de schrijfsters van het Holistik Handboek. De beste manier om deze holistische levensstijl na te leven is er eerst voor zorgen dat je zelf gelukkig bent en goed in je vel zit. “Het gaat erom dat je ervoor zorgt dat je eigen binnenwereld eerst op orde is zodat je voluit en gelukkig kunt leven. Van daaruit is het dan makkelijker om zorg te dragen voor het milieu en andere mensen. Werk dus eerst aan je eigen geluk en maak daarna liefdevolle verbindingen met anderen en de natuur.”

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Holistik (@holistiknl) op

Wil je holistische levensstijl naleven? Neem dan eerst kleine stappen richting verandering. “Het is niet de bedoeling om  je leven om te gooien. Wij raden aan om slechts één microbeslissing per dag te nemen. Eén kleine verandering per dag kan je leven een heel positieve wending geven.” Zo kan je b.v. starten met amandelmelk te gebruiken ipv koemelk, of iemand die voorbij loopt vriendelijk te begroeten. “Deze kleine veranderingen kunnen het verschil maken voor iemand anders en ook voor jezelf,” vertelt Evelyn.

/

Holistik Handboek

Het Holistik Handboek wil mensen helpen om een holistische levensstijl na te leven en een tastbare handleiding geven die hen helpt het holisme na te leven. “Tegenwoordig is alles online, waardoor we vaak verbinding missen. Holisme draait juist rond verbinding met elkaar en daarom vonden we een boek heel toepasselijk.”

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Holistik (@holistiknl) op

 

Met dit boek willen Karlijn en Evelyn een klein puzzelstukje zijn, dat helpt een mooiere plek te maken van onze planeet. “Ons doel is om mensen te inspireren met onze eigen verhalen en ervaringen. Voor veel mensen klinkt het vaag en zweverig. Maar met ons boek willen we het holisme juist concreter maken,” laat Evelyn weten.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Holistik (@holistiknl) op

 

Het Holistik Handboek is dus eigenlijk een handleiding dat mensen kunnen raadplegen wanneer ze een holistische levensstijl proberen na te leven. Het staat boordevol eigen verhalen en bevindingen van Karlijn en Evelyn. De cover van het boek is geïnspireerd op een kunstwerk van Julie Lansom. Zij verscheen met haar kunst al in verschillende kranten en magazines. “We vonden de kleuren en de gelaagdheid van dat kunstwerk perfect voor onze cover omdat het iets spiritueels uitstraalt. Van de rozebruine aarde naar de blauwe lucht. Heel toepasselijk voor ons.”

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Holistik (@holistiknl) op

 

Het Holistik Handboek is verkrijgbaar bij: Bruna, AKO, de Bijenkorf, EkoPlaza, Hudson Bay en via Bol.com. In elk boek vind je een voucher waarmee je een blikje organic thee kunt ophalen bij Rituals winkels in heel België en Nederland. Dus verwen jezelf met dit boek en ‘holistify’ er jouw leven mee.

 

Vond je dit een leuk artikel? Lees dan ook deze: Acht handige apps voor een gezonde levensstijlHoe Meghan Markle de levensstijl van prins Harry aanpakt en INTERVIEW: Zo blijft topmodel Karlie Kloss in topvorm

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Evelyn van Hasselt, Gelukkig worden, Gezondheid, Holisme, Julie Lansom, Karlijn visser, Lifestyle, Milieu, Natuur.