INTERVIEW: Zo blijft topmodel Karlie Kloss in topvorm
© Pers

INTERVIEW: Zo blijft topmodel Karlie Kloss in topvorm

Leestijd: 2 min

Karlie Kloss is topmodel, Victoria's Secret-angel, heeft een eigen bedrijf, studeert aan de New York University en slaagt er ook nog eens in een gezonde levensstijl te onderhouden. De ideale ambassadrice van de nieuwe Lipton Ice Tea Green Matcha, dus. Het caloriearme drankje zorgt namelijk voor verfrissing en geeft energie op een drukke dag. Wij mochten Karlie interviewen en wilden natuurlijk alles weten over haar work-out, dieet en beautygeheimen.

Wat is je favoriete work-out?

Karlie Kloss: “Vorig jaar heb ik voor het eerst een marathon gelopen, iets wat ik nooit had gedacht dat ik zou doen, en ik werd verliefd op lopen. Het is niet enkel een geweldige allround work-out, het is ook de ideale manier om een nieuwe buurt of stad te verkennen. Regelmatig sporten terwijl je reist is niet altijd even gemakkelijk, maar lopen kan je overal doen. Je trekt gewoon je loopschoenen aan en go.”

Hoe ziet je wekelijks trainingsschema eruit?

“Mijn schema verandert wekelijks, maar trainen is wel een constante. Ik probeer vier à vijf keer per week te sporten en de andere dagen laat ik mijn lichaam rusten. Meestal ga ik lopen, maar wanneer ik in New York ben, doe ik een full-body krachttraining en cardio met mijn personal coach Kirk Meyers in de Dogpound Gym.”

Hoe motiveer je jezelf om te sporten wanneer je geen zin hebt? 

“Ik reis veel voor mijn werk en het is erg moeilijk om motivatie te vinden wanneer ik last heb van een jetlag. Uiteraard zijn er een hoop mentale hindernissen om te overwinnen, maar ik weet dat ik me veel beter zal voelen na een work- out en dat is mijn grootste motivatie. Ik heb zelfs ondervonden dat sporten de beste remedie is tegen een jetlag.”

Vind je het moeilijk om een gezonde levensstijl te onderhouden?

“Sport is altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Ik heb lang ballet gedanst en als kind heb ik veel verschillende sporten beoefend. Ik ben een competitief persoon, dus ik hou ervan mezelf uit te dagen en mijn grenzen te verleggen. Sport gaat evenveel om het opbouwen van mentale kracht als van fysieke kracht.”

Volg je een bepaald dieet?

“Ik voel me het best wanneer ik zorg draag voor mijn lichaam van binnen uit. Ik ben een pescotariër (een vegetariër die wel vis en schaaldieren eet, n.v.d.r.), maar verder volg ik geen specifiek dieet. Ik probeer zo gezond mogelijk te eten en mijn maaltijden bestaan dan ook voornamelijk uit magere eiwitten en groenten. Maar het belangrijkste is een goed evenwicht vinden, dus ik durf zeker al eens te genieten van een stuk pure chocolade of koekjes.”

Wat is je favoriete gezonde gerecht? 

“Ik start mijn dag graag met een omelet van eiwit met avocado en pikante saus. En een grote ijskoffie!”

Wat doe je om te ontspannen? 

“Wanneer ik eventjes vrij heb, lees ik graag een boek of luister ik naar een meditatie-app zoals Headspace. Dat helpt me even te ontsnappen aan alle drukte en te genieten van wat rust voor mezelf.”

Wat doe je graag in je vrije tijd? 

“Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met mijn familie en dichte vrienden. Ik heb een hechte band met mijn drie zussen dus ik hou ervan om uitstapjes met hen te plannen. Onlangs gingen we nog met z’n allen naar Disney World om de verjaardag van mijn tweelingzusjes te vieren. Het was fantastisch. Ik voelde me weer even kind.”

Heb je een schoonheidsritueel?

“Ik hecht veel belang aan een goede huidverzorging. ’s Ochtends was ik altijd eerst mijn gezicht met een milde reiniger en vervolgens breng ik de Revitalizing Supreme + Moisturizer van Estée Lauder aan. Door de dag heen drink ik ook altijd veel water en ik vergeet nooit mijn zonnecrème wanneer ik tijd buiten doorbreng. Mijn moeder heeft me altijd geleerd dat zonnecrème het beste en belangrijkste schoonheidsgeheim is. Verder ben ik ook een grote fan van gezichtsmaskers. Ik gebruik ze regelmatig voor het slapengaan of zelfs tijdens een lange vlucht.”

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.