Paris Fashion Week: het nektapijt op de catwalk bij Haider Ackermann
© Ldeconinck

Paris Fashion Week: het nektapijt op de catwalk bij Haider Ackermann

Leestijd: 1 min

Make-upmerk M.A.C neemt ons mee achter de schermen van de Haider Ackermann show in Parijs. De make-up heeft geen kleur en bestaat enkel uit schaduw. L'Oréal Paris zorgt voor de kapsels, en die zijn merkwaardig: alle modellen krijgen een pruik op met een nektapijt. De jaren '80 zijn duidelijk terug.

Belgische make-upartieste Inge Grognard staat in voor de make-up. “Haider Ackerman wil soberheid in de gezichten van zijn modellen, maar wel doortekening. Er wordt op een heel naturelle manier geshaped. Enkel schaduwen brengen de gezichten tot leven”, vertelt ze ons.

“Het gaat allemaal over vorm”, gaat Inge verder. Sommige gezichten krijgen amper make-up op, het is vooral een kwestie van een heel goede hydratatie in combinatie met de juiste foundation. Eentje die je niet ziet liggen op de huid. Ook met concealer wordt zuinig omgesprongen. Heel gericht worden oneffenheden en fouten gecamoufleerd”.

De vorm van het gezicht moet duidelijk te zien zijn. De make-upartiesten ‘shapen’ zonder dat je het ziet: diepte wordt bekomen door een samenwerking van mat en glans, lichte schaduwtinten en subtiele highlights.

De keyproducten hiervoor zijn: hydraterende en shapende texturen en gloss.

Kijk maar mee!

Kijk ook mee naar de show van Ann Demeulemeester

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Haider ackermann, Inge Grognard, Make-up, Neklap, Paris fashion week, Trends.