Zo vind je de juiste foundation voor jouw huidtype
© Imaxtree

Zo vind je de juiste foundation voor jouw huidtype

Door Emma Verbeke
Leestijd: 2 min

Voor wie droomt van een perfecte huid is de keuze van dé perfecte foundation essentieel. Er bestaan tegenwoordig zoveel soorten, texturen en tinten, dat het bijna onmogelijk wordt om te kiezen. Dit zijn onze tips om de perfecte match voor jouw huidtype te vinden.

Om de juiste foundation te vinden, moet je eerst weten welk type huid je hebt: een droge, vette, gemengde of rijpere huid. Geen idee welk type jij hebt? Doe dan een simpele zakdoektest. Wrijf gewoon met een droog zakdoekje over een gereinigde huid en kijk of er vuil of vet van afkomt. Als dat het geval is heb je eerder een vette huid. Daarna is het tamelijk eenvoudig om een foundation te vinden die past bij jouw huid. Een overzicht van onze aanraders per huidtype.

/

Voor een droge huid

Mensen met een droge huid, die vaak trekkerig aanvoelt en er snel dof uitziet, vermijden best een te dekkende formule. Een te dekkende foundation verstikt je huid, waardoor deze nog droger zal worden. Kies bij voorkeur voor een vloeibare foundation. De lichte textuur maakt de applicatie eenvoudiger en zorgt ervoor dat je huid niet nog droger wordt.

Je kiest ook best voor een verhelderende formule die je huid een glowy tint bezorgt. Die formule contrasteert met een doffe huidtint, een typisch kenmerk voor mensen met een droge huid.

Extra tip: Met het aanbrengen van een vochtinbrengende spray na je foundation geef je je huid extra glans.

/

Voor een vette huid

Mensen met een vette huid kiezen best voor een matterende foundation. Deze formule zorgt ervoor dat je huid minder glanst en maakt haar ook egaler. Op die manier blijft het resultaat de hele dag goed en gaat je huid minder glimmen. Het is ook aangeraden om nadien een poeder te gebruiken voor een betere fixatie van je foundation.

Extra tip: Ook bij een vette huid gebruik je best een vochtinbrengende spray voor extra hydratatie. Daarnaast is blotting paper ook ideaal om de hele dag door een glanzende huid te vermijden.

/

Voor een normale tot gemengde huid

Met een gemengde huid, waarbij vooral de T-zone er soms erg glanzend uitziet, kan je vrijwel elk type foundation kiezen. Of je nu kiest voor een lichte, matterende of glanzende foundation; kies vooral een type waar jij je het best bij voelt. Kies bij voorkeur een foundation die eventuele dofheid verbergt en de huid ook goed hydrateerd.

/

Voor een rijpere huid

Voor de iets oudere huid is het aangeraden om te kiezen voor een lichte formule met anti-age protection. Ideaal kies je voor een CC crème die ook als een verzorging voor je huid werkt. Vermijd poederachtige en extreem dekkende foundations en breng nooit te veel product aan. Overtollig product heeft namelijk de neiging om kleine rimpels te accentueren.

Meer lezen? Shopping: zonnecrèmes die goed zijn voor je huid en voor het milieuShopping: de beste scrubs en peelings voor een zijdezachte huidDior Forever foundation: nu nog beter dan ooit.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Fond de teint, Foundation, Huidtypes.