De 6 iconische make-uplooks van Inge Grognard
© M.A.C

De 6 iconische make-uplooks van Inge Grognard

Leestijd: 1 min

Inge Grognard is in de modewereld een echt icoon. Samen met de zes van Antwerpen begon ze haar carrière als make-upartieste en tot op vandaag werkt ze intens samen met de grootste couturiers aan de modeshows van de fashion weeks. In afwachting van de nieuwste trends blikken we even terug op haar zes meest iconische looks. 

Margiela, Branquinho, A.F. Vandevorst en vele anderen zweren bij de make-up van Inge. En zeg niet zomaar make-up tegen deze fashion statements, want Grognard gaat nooit voor de mooie, afgeborstelde looks. Buiten de lijntjes kleuren, is haar handelsmerk. Dat resulteert in ogen vol uitgelopen inkt, kroontjes in siliconen met bloed en rozen, gestempelde mascara rond de volledige oogpartij en gezichten die haast kalligrafische tekens opgeschilderd krijgen.

Inge’s looks zijn nooit gewoon. Een bevreemdende sfeer is haar eigen. Soms zijn haar looks zelfs een beetje angstaanjagend, maar je blijft kijken naar deze gezichten waarin onder het opvallende detail een enorme schoonheid schuilgaat. Eén ding hebben al Inge’s looks gemeen: de présence spat ervan af!

Beelden M.A.C en Laura de Coninck

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Inge Grognard, M.A.C, Make-up, Make-up artiest, Modeshows.