Hasselt heeft het: 6 hotspots die je móet proberen
© Jana Frambach

Hasselt heeft het: 6 hotspots die je móet proberen

Door Jana Frambach
Leestijd: 1 min

Klein, maar fijn; dat is Hasselt. De hoofdstad van Limburg heeft meer te bieden dan je op het eerste zicht zou denken: leuke kledingboetieks, parfumeries en heerlijke chocolade. We vatten de leukste hotspots voor je samen.

1. La Bottega

hasselt

Jana FrambachAls op zoek bent naar een paar merkschoenen in Hasselt, moet je bij La Bottega zijn. La Bottega heeft niet alleen een indrukwekkende vrouwenafdeling met schoenen, kleren én accessoires, ook kids kunnen er terecht. Verder ligt de winkel in een voormalig opslagpand die ook ruimte biedt voor Bistro La Bottega.

La Bottega, Paardsdemerstraat 9, 3500 Hasselt, www.labottega.be.

/

2. Atelier Rebül

hasselt

Atelier Rebül is een nieuwkomer in Hasselt, maar met haar plekje op de Grote Markt is de parfumerie al niet meer weg te slaan uit het stadsbeeld. De roots van het atelier liggen in de apothekerswereld, maar nu kan je er terecht voor alles wat te maken heeft met gelaats- en haarverzorging en parfums.

Atelier Rebül, Grote Markt 5, 3500 Hasselt, www.atelierrebul.com.

/

3. Boon

Hasselt

Chocoladehuis Boon is een must voor alle zoetekauwen. Je vindt er de beste chocolade van de stad. In de koffie- en theelounge kan je er lekker genieten van pralines, gebak en een warme drank. Ondertussen kan je door een glazen wand binnenkijken in het open atelier waar chocolatiers Patrick Mertens en Tom Theysmans tussen chocoladefontijnen prachtige sierstukken van chocolade maken.

Chocoladehuis Boon, Paardsdemerstraat 13, 3500 Hasselt, www.chocoladehuisboon.be.

/

4. Paplou & Sessa

Hasselt

Paplou, en het er tegenover gelegen Sessa, zijn twee conceptstores die kledij, accessoires, juwelen, postkaarten en nog heel wat andere leuke hebbedingetjes verkopen. Deze winkels proberen waar ze kunnen lokale artiesten te steunen, maar je kan er ook Scandinavische, Franse en Britse designs vinden. Hierbij komt nog eens dat een groot deel van hun assortiment fair trade en ecologische is.

Paplou, Dorpsstraat 37B, 3500 Hasselt, www.facebook.com/paploustore.
/

5. Geoganic

Hasselt

Geometrisch en organisch; daarvoor moet je zijn bij Geoganic in Hasselt. Het kappersduo Thomas Laslo en zijn vrouw Loredana Danese specialiseren zich in moderne, geometrische kapsels. Ze verwezenlijken de moderne coupes met zo veel mogelijk organische producten.

Geoganic, Dokter Willemsstraat 26, 3500 Hasselt, www.facebook.com/geoganichasselt.

/

6. Les Soeurs

Hasselt

De zusjes Jules, Kay & Clio openden in 2016 na een aantal succesvolle pop-upstores hun eerste permanente winkel in Hasselt. Sindsdien is Les Soeurs dé plek om je juwelen, accessoires, kleding- en interieurstukken aan te schaffen.

Les Soeurs, Kapelstraat 36, 3500 Hasselt, www.lessoeurs.be.

Zie je deze hotspots ook eens graag in beweging? Bekijk dan de video op onze Facebookpagina.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Atelier rebül, Boon, Chocolade, Geoganic, Hasselt, La Bottega, Les soeurs, Paplou, Shopping.