Crush of the Day: De art deco Oscars magnum van Piper-Heidsieck
© Piper-Heidsieck

Crush of the Day: De art deco Oscars magnum van Piper-Heidsieck

Leestijd: 1 min

Dit weekend is het weer zover, dan worden voor de 90ste keer de belangrijkste filmprijzen van Hollywood uitgereikt: de Oscars. Piper-Heidsieck mag zich de officiële partner van dit belangrijkste filmevent van het jaar noemen en brengt voor de gelegenheid een magnum fles op de markt voorzien van een prachtig art-decodesign.

Oh, wat is hij mooi, die Oscars magnum van Piper-Heidsieck. Niet alleen is hij groot (altijd mooi meegenomen (lees: meer champagne)), hij is ook nog voorzien van prachtige, gouden art-decotoetsen die maken dat je deze fles ook leeg nog perfect als decoratief element in je keuken kan laten staan. Je waant je een beetje in Hollywood bij het opendoen van deze fles, zeker als je weet dat deze magnum exclusief geschonken wordt op de Oscaruitreiking.

Piper-Heidsieck mag zich inmiddels al 80 jaar dé champagne van Tinseltown noemen, een eer die het champagnehuis te danken heeft aan filmsterren als Ava Gardner, Clark Gable, Humphrey Bogart en Fred Astaire, die het onomwonden hun lievelingschampagne noemden.

Marilyn Monroe deed hier in 1953 nog een schepje bovenop door de champagne te drinken in de kaskraker Gentlemen Prefer Blondes en nadien ook te verklaren dat ze alleen sliep gehuld in een paar druppels Chanel N°5 en het liefst elke ochtend gewekt werd met een glas Piper-Heidsieck. A legend was born.

Sinds 2015 is Piper-Heidsieck de officiële partner van de Oscars, een samenwerking die dit jaar resulteert in een prachtige, limited edition fles van 1,5 liter. Wil je dit weekend dus in stijl naar de Oscars kijken, haal deze fles dan als de bliksem in huis. Wil je graag nog een stapje verder gaan en ook de rest van je deco (en jezelf) helemaal in Oscarsferen brengen? Check dan snel de onderstaande fotogalerij voor onze leukste, fonkelende gouden decovondsten.

De Piper-Heidsieck Oscarmagnum ‘Cinema’ is verkrijgbaar in de supermarkt en de betere wijnhandel, cuvee Brut, € 30.

Play More klanten kunnen de Oscaruitreiking in de nacht van zondag 4 op maandag 5 maart live bekijken van 2u30 op hun digicorder, yeloplay.be of op de Yelo Play app.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Champagne, Deco, Oscars.