Yes, de nieuwe artistiek directeur van Burberry is bekend!
© Instagram @riccardotisci17 @therealpeterlindbergh

Yes, de nieuwe artistiek directeur van Burberry is bekend!

Door Marguerite Durant en Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Het bekende modehuis Burberry kondigde enkele dagen geleden de benoeming aan van Riccardo Tisci als nieuwe artistiek directeur van het huis. De nieuwe artistieke leider zal zijn eerste collectie presenteren tijdens de Fashion Weeks van september 2018

Binnen een week zal Riccardo Tisci aantreden in zijn nieuwe positie bij het Britse Burberry. De 43-jarige Italiaanse ontwerper wordt de opvolger van Christopher Baily, die zijn vertrek vorig jaar in oktober aankondigde. Het is nog even wachten tot in september tot we het werk van Tisci als creatieve directeur voor het beroemde Engelse huis zullen kunnen ontdekken.


Marco Gobetti, CEO van Burberry, vertelde Business of Fashion over zijn bewondering voor de ontwerper, de eigentijdse elegantie van zijn creaties en zijn talent om haute couture met streetwear te combineren. Een bijzonder talent dat erg in de smaak valt bij de moderne consument van luxekleding.

Christopher Baily werkte 17 jaar lang bij Burberry en won in die tijd heel wat prijzen. Zo kreeg hij zelfs de eer om lid te worden van de Orde van het Britse Rijk vanwege zijn bijdrage aan de Britse mode-industrie. Hij was een absolute pionier op het gebied van digitale communicatie. Hij investeerde enorm in de sociale netwerken van het merk en bezorgde Burberry op die manier nog meer naamsbekendheid, vooral rond de kunst van de trenchcoat.

Dankzij deze inspanningen zag het bedrijf in 2011 hun omzet groeien met een ongelooflijke vooruitgang van 27%. Helaas was het de afgelopen jaren moeilijk voor Burberry om deze groeiende tendens te handhaven. Het modehuis wil hun merk en producten nu positioneren op een hoger en meer duurzaam segment van de luxemarkt. Het merk wil met andere woorden meer prestigieus en dus minder toegankelijk worden.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Artistiek directeur, Burberry, Christopher Baily, Riccardo Tisci.