Niet alleen Hanne danst: deze celebs waren in een vorig leven ballerina
© Getty Images

Niet alleen Hanne danst: deze celebs waren in een vorig leven ballerina

Leestijd: 3 min

VRT-nieuwsanker Hanne Decoutere gaat in het Canvas-programma de uitdaging aan om de delicate rol van Julia uit Romeo en Julia onder de knie te krijgen in een jaar. Lang niet zo eenvoudig, en al zeker niet als die knie niet mee wil. Hannes achtergrond als ballerina komt uiteraard goed van pas. Decoutere is uiteraard lang niet de enige die haar jeugd doorbracht op pointes en aan de barre.

Deze celebs vrezen de pliés en pas de deux’s niet:

Lees ook: Ons interview met prima ballerina Nina Tonoli

/

Penelope Cruz 

“Al mijn tenen staan krom”

Van haar jeugd op de balletschool hield de actrice enkele battle scars over. “Al mijn tenen staan krom”, vertelde ze aan Time in 2000. “Ik bloedde zo vaak van het dansen. Ik pelde zelfs mijn teennagels af omdat ze helemaal zwart werden door de pointes.” Cruz beweert dat de focus en zelfcontrole die nodig zijn in de dans haar hielpen om actrice te worden. “Als ik de discipline van al die jaren in de danswereld niet had gehad, zou het veel, veel moeilijker zijn geweest”, zei ze ooit. Op haar 15de maakte Cruz haar debuut in een videoclip van de Spaanse popgroep Mecano.

via GIPHY

 

/

Sarah Jessica Parker

Tutu lover

De iconische tutu die SJP draagt in de intro van Sex and The City heeft misschien wel meer waarde dan op eerste zicht gedacht. De actrice studeerde namelijk aan de prestigieuze School of American Ballet in New York City. Performen zit in het bloed, want naast balletschool volgde Parker zangles en deed ze audities voor ontelbare musicals terwijl ze een acteercarrière nastreefde.

via GIPHY

/

Charlize Theron

Actrice door blessureleed 

Met een hoop film credits op haar palmares kan je wel zeggen dat Charlize Therons carrière als actrice op z’n minst geslaagd is. Maar het was bijna anders gelopen. De Zuid-Afrikaanse Mad Max-actrice had ook een vruchtbare carrière als ballerina en model. Een knieblessure gooide roet in het eten waardoor Charlize zich volledig op het acteren richtte.

/

Diane Kruger

Boze ballerina

Vooraleer ze haar weg vond naar Hollywood, was miss Kruger een leerling aan de prestigieuze Royal Ballet School in Londen. Een ernstige blessure maakte echter een einde aan haar veelbelovende carrière als ballerina. Op slag besloot Diane om model te worden en haar zinnen op acteren te zetten. In een interview met IndieWire bekende Diane dat dans een manier was om haar boze emoties als meisje uit te drukken.

In de film Wicker Park uit 2004 mocht Diane met haar rol als danseres nog eens uitpakken met haar moves.

/

Free Souffriau

“Degout van dansen”

Toen Free nog geen Mega Mindy was, studeerde ze aan het Stedelijk Instituut voor Ballet in Antwerpen. Dat de balletschool een harde wereld is, ondervond Free aan den lijve. In een interview met de Standaard in 2009 sprak ze:

“Toen ik van die school wegging, had ik bijna een degout van dansen. Dat is jammer, want ik kijk nog altijd heel graag naar een mooi ballet. Maar ik had het moeilijk met de competitieve, soms hypocriete sfeer. En daarbij komt nog de belasting van je lichaam. Je moet kunnen incasseren. Je krijgt kritiek op alles. Heel lastig. Ik denk dat het bij veel meisjes blijvende letsels heeft nagelaten.”

De switch naar actrice kwam ook niet onverwacht:

“Ik wist ook dat het dansen eigenlijk niets voor mij was. Zelfs mijn medeleerlingen zagen me niet als een concurrente. Ik had niet het buikgevoel van een echte ballerina, noch het perfecte lichaam.’

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par @freesouf le

/

Audrey Hepburn

ballet_audrey_hepburn

Getty Images

Ballerina at Tiffany’s

Wat de meesten niet weten, is dat Hepburns frêle lichaamsbouw en elegante houding het resultaat zijn van een staalharde balletopleiding vóór haar debuut als Hollywood-filmster. Hepburn werd geboren in Brussel en volgde balletschool bij onder andere de iconische ballerina’s Sonia Gaskell en Marie Rambert. Daarnaast zong de Audrey in een koor en interesseerde ze zich in film en theater. 

Tijdens haar filmcarrière kwam haar dansachtergrond steeds goed van pas, specifiek in de film Secret People uit 1952, waarmee ze een oscar won.

.

/

Jennifer Garner 

Ballet fangirl

“Eens een danser, altijd een dansobsessie”, zou wel eens het levensmotto van Jennifer Garner zijn. De actrice studeerde de discipline bijna een decennium lang, vandaar haar sublieme Thriller-uitvoering in de romcom “13 Going On 30”. Vandaag mag de actrice dan wel geen pirouettes meer draaien, toch draagt ze haar Instagramaccount op aan ballerina’s. Haar social media feed bestaat uit een zorgvuldige selectie van elegante ballerina’s.

via GIPHY

 

/

Victoria Beckham

Posh – plié – Spice

Dat de Spice Girls een potje kunnen dansen, is ontegensprekelijk. Victoria Beckham – alias Posh Spice – kent een verleden als prima ballerina en verhuisde na haar dansstudies naar Londen om het te maken als danseres. En of dat lukte. Victoria reageerde op een advertentie voor een vrouwenband in de krant en de rest is geschiedenis.

via GIPHY

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Ballet, Celebs, Gezondheid, Sport.