9 energierijke gerechtjes om je voor te bereiden op een loopwedstrijd
© Quino Al - Unsplash

9 energierijke gerechtjes om je voor te bereiden op een loopwedstrijd

Leestijd: 3 min

Dit weekend vindt de 20 km door Brussel plaats. Ons normaal grijze Brussel verwacht tropische temperaturen tot wel 30 graden. Het is dus belangrijk dat, wanneer je meedoet, je je hier goed op voorbereid. Hoe kan je dat nu beter doen dan met een heerlijk voedende en hydraterende maaltijd?

Hydratatie is dé sleutel. Het is dus belangrijk dat je genoeg drinkt én voeding met een hoog vochtgehalte eet. ‘Drink dagelijks anderhalve liter water, naast alle andere dranken zoals sapjes, thee en sportdranken’, raadt Hélène van run For Fit de lopers aan. Je moet wel opletten dat er in die dranken niet te veel suiker, cafeïne, theïne of bruis zit. ‘Die kunnen zorgen voor pieken en dalen in je energiepeil’, zegt Hélène.

Wanneer je 2 procent lichaamsvocht verliest, gaat je prestatievermogen 20 procent achteruit. Moet je dan die 20 kilometer lopen met een waterbuik? Nee. Zo’n 20 procent van het vocht dat we opnemen, komt uit onze voeding. Je kan dus in de plaats van grote flessen water lekker eten meenemen in je rugzak om je lichaam te hydrateren. Fruit met een hoog vochtgehalte, zoals (water)meloen, en havermout dat water opneemt bij het koken en vervolgens door je lichaam wordt opgenomen zijn de beste opties.

 Heb je geen zin om zelf deze hydrafoods in huis te halen? Doe dan beroep op Uber Eats. Samen met Run For Fit maken zij het hun missie om iedereen gevoed en gehydrateerd over de eindstreep te krijgen. Dit zijn een aantal powerfoods die je zeker eens de kans moet geven:

1. Proteïne balletjes van Balls and Glory

Als je meedoet aan een loopwedstrijd als de 20 km door Brussel, heb je ballen aan je lijf. Dat weten ook de ballers bij Balls and Glory. Ze hebben dan ook al een hele hoop proteïne balletjes voor de lopers van Brussel klaarliggen.

 

/

Spaghetti is dé energiebron van duursporters. Bestel dus maar een groot bord bij Bavet. Zij hebben de beste spaghetti in town.

/

Er is niets beter dan een stevige Mexicaanse burrito van Donki om je buik mee rond te eten. Vermijd misschien wel de pikante saus vlak voor de wedstrijd.

/

Naast water, heb je ook een grote energieboost nodig. De energierepen en lekkere sappen van Zest Fresh Juice Bar helpen je zo uit je loopdipje.

/

5. Verse keuken van Label Soup

 

Brussel

Cayla1 – Unsplash

In soep zit sodium en dat heb je nodig om te herstellen na een lange loopwedstrijd. Overweeg dus zeker een de soepen van de soepboerinnen bij Label Soup.

/

Lokaal, biologisch en super lekker. Dan zijn de meeneemmaaltijden van Les Filles. De meiden bereiden je dagelijkse kost voor en verpakken ze in leuke glazen potten. Kost van bij ons wordt op een duurzame manier tot bij jou gebracht.

/

Voor de beste quinoa en bulgurbowls moet je bij Eden Foodie zijn. Ze bewijzen er keer op keer hoe lekker gezond en veggie kan zijn.

/

8. De patatten van Tapatat

Niets gaat boven een goede patat… buiten dan de patatten van Tapatat. Ontdek de standaard koolhydraat van ons land op een compleet nieuwe manier.

 

/

9. Eindelijk zondigen bij Café Lulu

 

On craque #milkshake #framboise #yummy #faitavecamour #mmmm #bellesoiree

A post shared by LuLu Home Interior & Café (@luluhomeinterior) on

Naast parels van interieurstukken, kan je bij Café Lulu ook een heleboel lekkers vinden: ontbijt, brunch, lunch en heel wat zoets voor bij de koffie. Dat heb je echt wel verdiend na die 20 kilometer.

Wil je meer weten over lopen en hoe je je het best voorbereid op een wedstrijd als de 20 km van Brussel? Neem dan zeker een kijkje op de website van Run For Fit.

Ben je niet zo voor duursporten, maar houd je meer van een snelle workout? Dan kunnen deze apps je zeker helpen.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >