De beste apps voor een snelle work-out
© Shutterstock

De beste apps voor een snelle work-out

Leestijd: 3 min

Sporten is gezond en goed voor je lichaam. Jammer genoeg neemt trainen ook veel tijd in beslag, waardoor je fitnessabonnement vaak ongebruikt in je portefeuille blijft zitten. Gelukkig bestaan er nu ook verschillende apps om snel en goed thuis te sporten. Dit zijn onze vijf favorieten.

1. Work-out trainer

Verveel jij je snel als je onvoldoende afwisseling hebt? Of wil je net voor een heel specifiek doel trainen? Installeer dan snel de app Workout trainer. Workout trainer is een leuke app die meer dan 1.000 routines en verschillende trainingsprogramma’s aanbiedt. De app is gratis te downloaden, maar voor bepaalde routines moet je extra bijbetalen. Op de applicatie vind je duidelijke en uitgebreide video’s van uitstekende kwaliteit. Je kan zelf aangeven welke doelen je nastreeft en zo een training op maat creëren.

/

2. Johnson & Johnson official 7 minute workout app

De 7 minute workout app van Johnson & Johnson is dé app voor iedereen met een overvolle agenda. Dankzij deze gratis app kan je altijd en overal trainen en dat in slechts zeven minuten tijd. De korte, maar zeer intensieve oefeningen hebben een positief effect op je conditie. Wil je echt resultaten boeken, dan las je best drie keer per dag een reeks van zeven minuten in, maar één training per dag is ook al goed om je conditie te verbeteren. Het programma bevat verschillende trainingsmodules en dankzij de optie smart workout vind jij snel een module die bij je past.

/

3. Fitstar Personal Trainer

Met de Fitstar Personal Trainer app heb je voortaan altijd een privétrainer bij de hand. De applicatie biedt je een compleet trainingsschema op maat en past zich aan aan jouw persoonlijke doelen. De Fitstar app werkt nog beter en persoonlijker met een Fitbit. Alle oefeningen worden duidelijk uitgelegd in een video door een personal trainer die je zelf kiest.

/

4. Sworkit

Dankzij Sworkit stel jij eenvoudig je eigen trainingsschema samen voor thuis. Je kan kiezen tussen enkele standaard work-outs of zelf een routine opstellen vanaf nul. De app is erg simpel in gebruik: je ziet eerst een afbeelding van de oefening die je moet doen, waarna een timer begint te lopen om aan te tonen hoe lang je de oefening moet uitvoeren. Met Sworkit blijf je op een eenvoudige manier fit en gezond.

/

5. Carrot fit

Ben je absoluut niet sportief aangelegd en begin je al te zweten als je alleen al maar denkt aan sport? Download dan snel de app Carrot fit op je smartphone. Want deze app laat je kennismaken met Carrot, je nieuwe sadistische personal trainer. Carrot laat je zeven minuten lang afzien en motiveert je om niet op te geven. Als je de oefeningen goed uitvoert, beloont Carrot je met leuke prijzen. Maar ze straft je ook als je te veel eet of te lui bent. Deze hilarische app is de ideale motivatie voor wie een duwtje in de rug kan gebruiken.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Apps, Sporten, Thuis sporten.