Hotel Julien krijgt nieuw broertje: boetiekhotel, wellness en restaurant August.
© Frederik Vercruysse

Hotel Julien krijgt nieuw broertje: boetiekhotel, wellness en restaurant August.

Leestijd: 1 min

Antwerpen krijgt er met August een nieuwe en vooral ambitieuze hotspot bij. De mensen achter het populaire Hotel Julien toverden een voormalig Augustinessenklooster om tot een hedendaags toevluchtsoord voor Antwerpenaren en toeristen. Op vrijdag 12 april opent August voor het eerst haar deuren.

Op de recent ontwikkelde site van het Militair Hospitaal in Antwerpen werd een oud klooster helemaal omgebouwd tot een toevluchtsoord die de naam August kreeg. August breekt met het gesloten verleden van het Augustinessenklooster. Binnen enkele dagen zijn gasten er welkom om te genieten van een bar en restaurant, wellness met zwemvijver, verborgen tuinen, een shop en 44 hotelkamers.

Eerbetoon aan het klooster

August werd opgericht vanuit een diep respect voor het bestaande erfgoed. Het bestaat uit vijf gebouwen die naadloos werden samengevoegd onder de vakkundige leiding van architect Vincent Van Duysen. Het project is een weerspiegeling van de ziel van de Belgische architectuur, gecombineerd met het modernisme. De besloten tuinen naast het pand geven bezoekers de nodige rust en bieden de mogelijkheid om te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Ook het interieur is een warm eerbetoon aan het kloosterleven. Zo maakten de ontwerpers gebruik van kleuren die verwijzen naar de originele elementen van het klooster. Toch zorgde de architect ook voor genoeg contrast, zodat ook het moderne leven het project kon binnensluipen.

/

Ontsnappen aan de drukte

Bij August ben je aan het juiste adres voor een lekker hapje en drankje. De bar en het restaurant van de zaak staan onder leiding van Nick Bril, chef van sterrenrestaurant The Jane. De keuken wordt omschreven als een moderne brasseriekeuken die zich focust op product, seizoen en terroir. In de shop kunnen locals terecht voor een dagelijks veranderd menu van broodjes, soep en salades. Maar er is meer, want je vindt er ook een selectie decoratie, huidverzorging, boeken en nog veel meer!

In de August wellness kan je perfect bekomen van een dagje in de stad. Warm op in de sauna, hammam of op de hete steen en koel daarna af in de buitendouche of met een ijsscrub. Er worden ook tal van behandelingen aangeboden die telkens een mengeling zijn van verschillende holistische therapieën. Je kan ook perfect overnachten in een van de 44 hotelkamers van de zaak. Mensen die verblijven in het hotel hebben bovendien ook toegang tot de wellness.

August gaat open op vrijdag 12 april en bevindt zich in de Jules Bordetstraat 5, 2018 Antwerpen. Meer informatie vind je op de website

Meer lezen? Wereldprimeur: eerste ‘bean to bar’-restaurant Octave binnenkort in AntwerpenAntwerpen verwelkomt allereerste avocadobar, AKUAKATE50 tinten roze: Antwerpen is met MOOY een mierzoete hotspot rijker.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Antwerpen, August, Hotel, Wellness.