Hotel Casarose belooft de nieuwe Mama Shelter aan de Côte d’Azur te worden
© rv

Hotel Casarose belooft de nieuwe Mama Shelter aan de Côte d’Azur te worden

Leestijd: 2 min

In de mythische baai van Cannes, vind je het gloednieuwe Hotel Casarose. Volgens ingewijden zou dit wel eens dé hippe Mama Shelter aan de Côte d'Azur kunnen worden. Wij trokken er nog voor de opening naartoe en bevestigen: hier moet je zijn.

/

Waar de meeste hotels aan de Franse Côte d’Azur baden in grandeur, slaat Hotel Casarose bewust een andere weg in. Hier geen pronkerige pracht en praal, maar een coole sfeer die losjes gebaseerd is op die van het iconische Beverly Hills Hotel aan Sunset Boulevard in L.A. en de North Palm Canyon Drive in Palm Springs in de jaren 60. Architect François Dumas (Atelier 55) combineerde voor de inrichting het originele meubilair van het gerenoveerde hotel met speciaal ontworpen stukken, designstukken uit de jaren 50 en 60 en creaties van lokale ambachtslieden.

Lees ook: Locals verklappen hun favoriete adressen aan de Italiaanse kust.

Alle 56 kamers en suites zijn uitgedost in zachte pastelkleuren. Elke kamer (inclusief de muren van het loggiaterras) heeft zijn eigen kleur: citroengeel, azuurblauw, fuchsiaroze, sinaasappeloranje of grasgroen. Verder maken opgeschuurde vloeren, muurschilderingen in de stijl van Daniel Buren, claustra’s in gekleurd beton en reusachtige cactussen het plaatje compleet.

/

Hotel Casarose

’s Ochtends trek je er baantjes in het azuurblauwe zwembad omgeven door bloemen en planten. Aan de beachbar bestel je cocktails à volonté. En de prachtig aangelegde tuin grenst aan de bekende Golf Old Course van Cannes-Mandelieu. Daar kan je een balletje slaan, of je kan ook een elektrische fiets huren om de streek te verkennen.

Lees ook: 5 x fijne openluchtzwembaden en -vijvers in België.

De locatie is sowieso een grote troef voor Hotel Casarose. Het ligt in de mythische baai van Cannes, aan de rand van de Golf van Napels met haar fijne zandstranden, halverwege tussen Monaco en Saint-Tropez, tegenover de Lérins-eilanden. Vlakbij vind je Mougins, Grasse met zijn parfums, Biot en zijn glasblazerijen, Vallauris met zijn keramiek, Saint-Paul-de- Vence, Juan-les-Pins en uiteraard Cannes met zijn wereldberoemde filmfestival en evenementen. Wat verder in het binnenland liggen het Esterelmassief, het massief van Tanneron en de Mont San Peyre.

Op 25 minuten van de luchthaven

Nog handig is dat de luchthaven Nice-Côte-d’Azur op 25 minuten rijden ligt. En ook de ligging aan de oever van de Siagne, een brede bevaarbare rivier die langs de tuin stroomt en uitmondt in de Middellandse Zee, is mooi meegenomen. In 2020 wordt daarvoor een ponton aangelegd zodat ook vaarders terecht kunnen in de beachbar en het restaurant. Bovendien ligt het hotel op amper 400 meter van het strand van Cannes en Mandelieu-la-Napoule. En het allerbelangrijkste: de zon schijnt er 300 dagen per jaar! Op de planning staat nog de opening van een kleine spa en fitness op het terrein.

Team Marie Claire in Hotel Casarose. Foto: Sofie Coreynen

/

Beter lokaal

’s Avonds serveert de chef-kok van het restaurant je gerechten in samenwerking met lokale handelaars. Zoals vissers, groentenkwekers, bloemisten en producenten van wijn en olijfolie. Het hotel zet ook kunst en cultuur in de kijker met werken van lokale kunstenaars. Zo krijgen bezoekers een mooi beeld van het intense culturele erfgoed van streek.

Hotel Casarose, 780 Avenue De La Mer, 06210 Mandelieu-La-Napoule. www.hotelcasarose.fr

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Frankrijk, Hotels, Reizen.