5 x fijne openluchtzwembaden en -vijvers in België
© Getty Images

5 x fijne openluchtzwembaden en -vijvers in België

Door Florianne Thys
Leestijd: 2 min

Hete zomerdagen gaan gepaard met hoge lichaamstemperaturen. Een verfrissende duik nemen, kan op dat moment voor de nodige afkoeling zorgen. Ben je niet gezegend van een zwembad in de tuin? In deze 5 fijne openluchtzwembaden en -vijvers kan je vertoeven op een warme dag.

1. Waer Waters in Groot-Bijgaarden

Als je graag van koud naar warm afwisselt en andersom, dan biedt het buitenzwembad Waer Waters de perfecte mix. Ze beschikken namelijk over een warm bad van 36 graden en een koud bad van 12 graden. Naast een fijne ervaring, geeft het ook je bloedsomloop een boost aangezien je bloedvaten door de afwisseling in korte tijd vernauwen en verwijden. Indien je er een volledige ontspanningsdag van wenst te maken, kan dit helemaal. Het zwembad belicht namelijk nog maar een topje van de ijsberg: sauna’s, infraroodcabines en zwemvijvers zijn hier ook rijkelijk aanwezig.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Waer Waters Resort (@waer_waters)

Waer Waters, Rodenberg 21, 1702 Groot-Bijgaarden, dagprijs vanaf €29.

/

2. Ipanema in Hasselt

Hasselt heeft veel te bieden, zoals het recreatiepark Bokrijk of de Japanse Tuin, maar ook enkele spots die minder bekend zijn. Het openluchtzwembad Ipanema is een goed voorbeeld hiervan. Je kan er afkoelen en vertoeven in het buitenzwembad, maar geniet er ook van een goed muziekje op de achtergrond en kan er na een duik proeven van de culinaire Italiaanse keuken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ipanema (@ipanema_be)

Ipanema, Trichterheideweg, 3500 Hasselt, gratis toegang.

/

3. David Lloyd in Brussel en Antwerpen

David Lloyd is een belangrijke waarde in Brussel en Antwerpen. Ze bieden verschillende sportfaciliteiten aan zoals een tennisveld of een fitness, maar staan ook bekend om hun openluchtzwembad. Ondanks het zich in twee steden bevindt, kom je er tot rust door het prachtige uitzicht. In Brussel kijk je uit op de gezellige parktuin en in Antwerpen zit je middenin een ontspanningscomplex.

David Lloyd, Lorrainedreef 41, Brussel – Kattenbroek 3, 2650 Edegem, lidmaatschap vanaf €45.

/

4. Zwemvijver Boekenberg in Deurne

Om je helemaal één te voelen met de natuur ben je aan het juiste adres bij zwemvijver Boekenberg in Deurne. Het staat bekend als de grootste ecologische vijver wereldwijd, wat slaat op een chemicaliën-vrije ruimte. Let wel: er zijn vaste tijdstippen aan verbonden. Zo mag je er gratis zwemmen op weekdagen tussen 12 uur tot 20 uur, zaterdag van 12 uur tot 19 uur en zondag van 11 uur tot 18 uur.

Ans Brys

Zwemvijver Boekenberg, Van Baurscheitlaan 88, 2100 Deurne, gratis toegang.

/

5. De Molen in Antwerpen

Openluchtzwembad De Molen beschikt over een 50 meter lang zwembad en plonsbad. Na een duik in het verwarmde zwemwater, kan je kuieren op de ligweide die er vlak naast ligt. Omwille van de drukte is het aangeraden om een plaatsje te reserveren vooraleer je die richting uitgaat. Zo ben je zeker van je plekje en kan je onbezonnen liggen dobberen.

Ans Brys

De Molen, Wandeldijk 40, 2000 Antwerpen, toegangsprijs tussen €2-€4.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Buitenzwembad, Openluchtzwembaden, Zwembaden, Zwemvijvers.