Dankzij deze tips koop je altijd de juiste beha
©

Dankzij deze tips koop je altijd de juiste beha

Door Margo Verhasselt
Leestijd: 2 min

Ah, een goede beha vinden; het kan een beetje aanvoelen als de heilige graal eindelijk tegenkomen. Die zoektocht maken we graag gemakkelijker. Dankzij deze vier tips zit binnenkort iedere beha die je aantrekt als gegoten. 

/
Zo’n 8 op de 10 vrouwen draagt de verkeerde beha-maat, dat blijkt uit cijfers van lingeriemerk Hunkemöller. Vervelend, maar niet het einde van de wereld? Dat misschien nog net niet, maar een slechte beha kan er wel voor zorgen dat je rugpijn of kloven krijgt of dat je borsten vroeger last krijgen van de zwaartekracht.

Lees ook: (Not so) happy single: drie vragen aan de 21-eeuwse cupido Annemieke Dubois

Het scenario klinkt – misschien – wel bekend: je laat je een keer goed opmeten en houdt vervolgens jarenlang vast aan de bh-maat die je toen te horen kreeg. Maar een beha-maat staat zoals je andere maten niet in steen gebeiteld. Gewichtsveranderingen, zwangerschap en bevalling, borstoperaties, lichaamsbeweging, bijwerkingen van voorbehoedsmiddelen en de menopauze kunnen allemaal bijdragen tot een verandering van de cupmaat van onze borsten, en ook van de vorm.

Tips & tricks

Hoewel het voor de meesten de beste optie is om een afspraak te maken om je maat te laten opmeten door een professionele lingerie-expert, is het ook mogelijk om thuis je eigen maat te ontdekken. De experts van Hunkemöller delen hun tips.

1. Meet je binnenbeenlengte

We beginnen bij het begin. Om je bh-maat te weten te komen, begin je met de binnenbeenlengte van je borst te meten. Je meet dus de band die recht onder je buste komt. Ga voor een spiegel staan en houd het meetlint horizontaal en strak. De bandmaat is de maat van je bh-band en wordt weergegeven als een getal in centimeters.

Lees ook: Kook rood: 3 recepten met tomaten als hoofdingrediënt

Hunkemöller

/

2. Meet je buste

Vervolgens kijken we naar het volste gedeelte van je borst (meestal ter hoogte van je tepels) om de cupmaat te meten. Houd je meetlint losjes, maar waterpas, rond de buste.
Tip: Ga voor een spiegel staan, zo kan je controleren of je het lint juist vasthoudt.

3. Gebruik een calculator

Wist je dat er zoiets bestaat als een online bh-maatcalculator? Jazeker, het leven kan ook gemakkelijk zijn. Na het meten kan je je maten hier ingeven om zo de juiste maat te ontdekken. Jouw bh-maat wordt bepaald op basis van de maten die je invoert in de bh-maat calculator. Hou er alleen rekening mee dat iedere vrouw uniek is en dat de voorgestelde bh-maat op papier misschien de perfecte bh-maat is, maar de pasvorm toch nog gecontroleerd moet worden.

Lees ook: Het filmfestival van Venetië 2021: de mooiste looks op een rij

4. Ontdek de ideale vorm

De vorm van je borstkas kan ook invloed hebben op de pasvorm van je bh; volheid, tussenruimte en grootte zijn allemaal factoren die een rol spelen bij het bepalen van de beste bh-vorm voor jouw lichaam. Zodra je jouw bh-maat kent, kan je de sexy shapes tool gebruiken om de perfecte bh-vorm te vinden die bij jouw borst past.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Beha, Hunkemöller.