(Not so) happy single: drie vragen aan de 21-eeuwse cupido Annemieke Dubois
© Getty Images

(Not so) happy single: drie vragen aan de 21-eeuwse cupido Annemieke Dubois

Door Margo Verhasselt
Leestijd: 1 min

"En heb je nog geen lief?"; die goedbedoelde vragen kunnen vervelend zijn, alsook het uren swipen op datingapps. De 21-eeuwse cupido Annemieke Dubois werkte mee aan een survivalgids voor iedereen die zich minder alleen en meer verbonden wil voelen.

In het boek ‘(Not so) happy single’ onthullen Ann Lemmens en Hélène Van Herck de mysteries van relaties en zorgen ze ervoor dat je je minder schuldig voelt over relaties die niet een leven lang duren. Liefde is onder andere ook bedoeld om te evolueren. Er bestaat niet zoiets als een ideale man of vrouw, maar wel partners die dezelfde waarden en levensvisie delen. Elke leeftijdsgroep kan andere verwachtingen, wensen en behoeften hebben. We lichten al een tipje van de sluier van het nieuwe boek.

Lees ook: Het Belgische Pursuit Femmes maakt maatpakken voor en door vrouwen

Wat doe je als de klik er niet is?

“Dan is het aan beide partners om dit elkaar op een elegante manier duidelijk te maken. Mijn advies is: breng de boodschap zoals je die zelf zou willen krijgen.”

Je richt je op ‘financieel onafhankelijke’ mensen. Wat maakt het zo moeilijk voor hen om een nieuwe partner te vinden?

“Veel financieel onafhankelijke mensen hebben zich lange tijd op hun carrière of bedrijf gefocust. Ze hebben zich daardoor vereenzelvigd met hun werk, waardoor ze alles wat daarbuiten valt op een laag pitje hebben gezet. Uiteraard hebben ze een zeer uitgebreid netwerk, maar soms trekken ze ook mensen aan die eerder geïnteresseerd zijn in hun status of visibiliteit. Want macht, ego en status erotiseert jammer genoeg. Ik probeer hen in de eerste plaats terug mens te maken en ga ik op zoek naar iemand die voornamelijk geïnteresseerd is in zijn of haar persoonlijkheid.”

Lees ook: De hoogtepunten van New York Fashion Week SS22

/

Bestaat de ‘liefde van je leven’?

“Veel mensen hopen stiekem dat ze ooit de man of vrouw van hun leven tegen het lijf zullen lopen, maar ‘dé liefde van je leven’ bestaat niet. Je evolueert zelf constant en doorloopt gedurende je leven allerlei ontwikkelingsfasen. We moeten echt af van dit beeld van die ene ware ideale man of vrouw. Iemand die de perfectie nastreeft, komt van een kale reis terug. Chemie kan uitmonden in passie maar ook in destructie. Verliefdheid duurt vaak hooguit drie of vier maanden, daarna moet je je de vraag stellen: kunnen wij onszelf zijn bij elkaar en kunnen we ons -zowel emotioneel als fysiek – voor elkaar openstellen? En daarna is het toch een kwestie van te durven kiezen. In het diepe duiken. Geen plan B achter de hand houden, maar ervoor gaan!”

(Not so) happy single. Van Ann Lemmens & Hélène Van Herck, Uitgeverij Manteau. € 24.99

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Liefde, Relatie.