Dit is hoevaak je verliefd wordt in je leven
© Shutterstock

Dit is hoevaak je verliefd wordt in je leven

Leestijd: 1 min

Recent onderzoek wijst uit dat we tijdens onze levensloop slechts drie keer verliefd worden, en telkens ook op een andere manier. Waar bevinden jij en eventueel je partner zich? 

Een kleine nuance: de studie werd uitgevoerd onder 3.000 Britse mannen en vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 37 jaar. Dat is natuurlijk erg jong om “terug te kijken op” de liefdes in je leven. Daarnaast werd het onderzoek uitgevoerd door diamantair Vashi, wiens core business ligt in het maken van verlovingsringen…

De ondervraagden bleken gemiddeld vijf relaties achter de rug te hebben, maar bekennen slechts drie keer verliefd te zijn geweest. En die drie liefdes zijn veelal onder te brengen in deze categorieën:

Je eerste: idealistische liefde

De vlinders in de buik slaan vaak voor het eerst toe tijdens de adolescentie. Met je jeugdige zorgeloosheid is iedere week een wittebroodsweek: het liefdesverhaal leest als een sprookje. Twee partners die dromen van een toekomst samen, met z’n tweetjes tegen de wereld. Tot het echte leven om de hoek staat. Gedesillusioneerd groeit het paar uit elkaar.

Je tweede: afhankelijke liefde

Na die eerste teleurstelling gaat het gebroken hart op zoek naar warmte bij een nieuwe partner. Een rebound, als je het zo wil noemen. Helaas is een relatie gebaseerd op afhankelijkheid, op verliefd zijn op een idee, gedoemd om te mislukken.

Je derde: onverwachte liefde

Na die overdonderende eerste keer, en een tweede verliefdheid uit hoop jezelf weer op te bouwen, volgt er je derde. Deze partner biedt je evenwicht en sereniteit wanneer je het het minst had verwacht. Pas nu, met de twee andere ervaringen achter de rug, zijn beide partners klaar om een verbintenis aan te gaan. Eentje om te bezegelen met een diamanten verlovingsring, bijvoorbeeld?

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Liefde.