Hoe het nu ècht is om te logeren in het beste hotel ter wereld
© pers

Hoe het nu ècht is om te logeren in het beste hotel ter wereld

Leestijd: 1 min

Het wereldvermaarde hotel La Mamounia in Marrakesh werd eind 2021 voor een derde keer door Condé Nast Traveler uitgeroepen tot #1 Hotel in the World en wij weten waarom.

/

Een droom in Marrakesh

Het iconische La Mamounia opende in 1923 de deuren. De roaring twenties kwamen goed en wel op gang en de voltallige Amerikaanse jetset zat in Europa… en in Marrakesh.

Vanaf het moment dat je de zuchtende hitte van Marrakesh inruilt voor de koele, mysterieus verlichte hotellobby arriveer je in een droomwereld. Het interieur is majestueus, de tuinen fabelachtig en de prachtige binnen – en buitenzwembaden een experience op zich. La Mamounia biedt de perfecte escape die traditie verbindt met een wereldvermaarde service en aldus magische ervaring.

/

De Favoriet van de sterren

La Mamounia functioneerde ook als locatie in verschillende iconische films waaronder de Hitchcock klassieker The Man Who Knew Too Much. Het is tevens het hotel waar de cast logeerde tijdens de opnames van de tweede Sex and the City-film.

Het hotel heeft 4 restaurants, met Le Marocain als hoogtepunt. Diep verscholen in de prachtige tuin, is dit restaurant een echte oase van rust en lekker eten. Wij genoten er een tagine met kreeft bij en een coupe van de huischampagne van Taittinger voor La Mamounia.

In het gloednieuwe L’Italien restaurant proef je het beste van de Italiaanse keuken op je bord in Marrakesh.

Voor je je terugtrekt in je prachtige suite, moet je zeker afsluiten met een heerlijke cocktail in hotelbar Le Churchill. Er zijn maar een paar zitplaatsen in deze kleine gezellige cocktailbar wat de experience mogelijks nòg exclusiever maakt. De titel #1 hotel in the world is meer dan verdiend, want de combinatie van nostalgie, mysterie, perfecte service, klasse en ontspanning maakt van La Mamounia een hotel van de toekomst, zonder zijn old-world-charm nog maar een seconde uit het oog te verliezen.

Elspeth Jenkins De artikels van >

Fashion & Style Director Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Hotel, Marrakech.