Hier eet je deze zomer champagne-ijs in België
© Pers

Hier eet je deze zomer champagne-ijs in België

Door Margo Verhasselt
Leestijd: 1 min

'Wat is er mooier dan het beste van twee werelden combineren?'; moeten ze gedacht hebben bij champagnehuis Piper-Heidsieck toen ze de handen ineen sloegen met vier Belgische ijssalons. Het resultaat van die match made in heaven? Heerlijk zomers champagne-ijs. 

/

Pers

IJsjes zijn hét symbool van de zomer. Het inspireerde Piper-Heidsieck om zijn limited edition box te baseren op de zomerse zoete zonde. Voor het tweede opeenvolgende jaar hult het gerenommeerde champagnehuis haar Cuvée Brut in een houder in de vorm van een ijsje, de Ice Cream Cool Box, een kleurrijke en zonnige box die overal in België verkrijgbaar is.

Geïnspireerd door de zomerse box, deed Piper-Heidsieck ook een beroep op vier lokale, artisanale ijsmakers om een smaak op basis van champagne te creëren. Een culinaire samenwerking die ervoor zorgt dat jij een hele zomer lang kan genieten van ijsjes met het uitzonderlijke aroma van champagne. Elke meester-ijsmaker creëerde een origineel recept op basis van de beroemde Cuvée Brut. Van de ijsjes kan je nog tot eind augustus genieten in vier verschillende ijszaken verspreid over het hele land.

Crèmerie François en Crèmerie Gérard

Crèmerie François bood ooit slechts twee smaken aan, mokka en vanille. Anno 2021 heeft het salon zijn kaart sterk uitgebreid en serveert het een twintigtal smaken. Voor de samenwerking met het champagnehuis werkten ze samen met de Gentse Crèmerie Gérard, om een sorbet te maken op basis van champagne en aardbeien. De exclusieve smaak kan je in de twee zaken proeven.

Cremerie François: Ankerstraat 34, 9100 Sint-Niklaas / Dumortierlaan 113, 8300 Knokke / Marie José Plein 7, 8400 Oostende. Meer info: www.cremerie-francois.com

Cremerie Gérard: Limburgstraat 36, 9000 Gent, open woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 18.30 uur. Meer info: www.cremerie-gerard.be

Lees ook: Barcelona wordt architectuurhoofdstad in 2026

Milad

Het trendy Antwerpse ijssalon laat zich inspireren door de smaken van het Midden-Oosten en neemt nu ook deel aan dit avontuur. Milad staat bekend om hun verrassende smaken zoals koffie kardemom, saffraan met rozenwater en amandel oranjebloesem. Ook voor deze nieuwe smaak gaat Milad terug naar de Midden-Oosterse roots. De champagne sorbet is verrijkt met rozenwater en granaatappel.

Milad: Kloosterstraat 120, 2000 Antwerpen, open van donderdag tot zondag, 14 tot 21 uur. Meer info: www.miladicecream.be

/

La Maison Carette

Een historisch adresje dat al 101 jaar heerlijke, ambachtelijke, ijsjes maakt en meerdere vestigingen heeft in de regio’s Namen en Waals-Brabant. Ze verwennen alle fijnproevers met een sorbet van wijngaardperzik en champagne. Verfrissend en vol pit!

Maison Carette: Chaussée de Bruxelles 278, 1410 Waterloo / Avenue Reine Astrid 33, 1340 Ottignies-Louvain-la-Neuve / Rue du Commerce 1, 1300 Wavre / Chaussée de Nivelles 25, 5140 Sombreffe. Meer info: www.carette.be

Lees ook: Daarom heb je toch nog zin in een dessert als je eigenlijk te veel gegeten hebt

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Champagne, Ijs.