Het kasteel van ‘The Godfather III’ met Al Pacino staat te koop
© sotheby's

Het kasteel van ‘The Godfather III’ met Al Pacino staat te koop

Leestijd: 1 min

Altijd al eens willen ronddwalen in het kasteel van de baronnen Pennisi di Floristella in Sicilië, door Francis Ford Coppola, uitgekozen als filmlocatie voor "The Godfather III" met Al Pacino in de hoofdrol? Dan hebben we goed nieuws, want het wordt door Italy Sotheby's International Realty te koop aangeboden voor 6 miljoen euro.

Italy Sotheby’s International Realty leidt je rond in het kasteel Floristella, de opnamelocatie voor The Godfather III, de beroemde trilogie met Al Pacino in de hoofdrol. Want het pand staat nu te koop voor 6 miljoen euro. In 1800 liet baron Agostino Pennisi di Floristella het kasteel bouwen door de beroemde architect van Palermo, Giuseppe Patricolo, voor zijn omvangrijke kunstverzameling. Het werd verwoest door een verschrikkelijke brand in 1880, vervolgens herbouwd en voltooid in 1882.

Lees ook: Jongeren kiezen voor gezonde voeding om hun mentale gezondheid te boosten

Wat krijgt de koper?

Ook bekend als Castello Scammacca, heeft deze weelderige kathedraalachtige residentie 22 kamers, 8 badkamers, een wijnkelder, een bibliotheek, een kapel en een park van 8.500 m2. Het kasteel van Pennisi di Floristella, in neogotische stijl, ligt in de buurt van Catania, in een kustplaats op Sicilië, bekend om zijn architecturale meesterwerken en het adembenemende uitzicht op de Etna.

/

De opvallend ‘grote eengezinswoning’ heeft drie gemeenschappelijke gebouwen op twee niveaus en twee torens. De marmeren trap die naar de ruime vertrekken op de bovenverdieping leidt, brengt je naar zalen met hoge plafonds, waar op de centrale muur een schilderij van de baron te zien is.

Lees ook: Interview met Angèle: “Dat ik een bekende zangeres ben, beschermt me niet tegen seksisme”

De geometrische goud- en blauwpatronen op het plafond brengen intense emoties over, die nog worden versterkt door de prachtige schilderingen van de beroemde schilder Paul Pennisi.

The Godfather

Verleid door de charme van het Siciliaanse landhuis, koos Francis Ford Coppola deze plek om het derde deel van de legendarische trilogie, The Godfather, op te nemen. The Godfather III voert ons door het weelderige Siciliaanse landschap naar de Piazza Pennisi, waar het herenhuis zich bevindt. Al Pacino, die wordt beschouwd als een van Hollywoods beste acteurs, speelt Michael Corleone, het iconische figuur in de Italiaans-Amerikaanse trilogie. In de film dient het kasteel als het huis van Michael Corleone, het hoofdpersonage van de film. Een echte ontmoeting tussen het verleden en het heden, maar ook tussen Italië en de Verenigde Staten.

 

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.