Ontdek alles over je hormonale cyclus en vruchtbaarheid op het nieuwe online platform Guud
© studio stories

Ontdek alles over je hormonale cyclus en vruchtbaarheid op het nieuwe online platform Guud

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

75 procent van de Belgische vrouwen weet weinig tot niets over haar cyclus of over de vrouwelijke hormonen. Online vind je bij problemen voornamelijk een overload aan bedenkelijke oplossingen. Voor een afspraak bij de gynaecoloog reken je dan weer best op een wachttijd van enkele weken tot maanden. Dankzij Guud kan je nu sneller al je vragen kwijt.

/

Persoonlijke ervaring wordt e-commerce

PCOS, endometriose, buitenbaarmoederlijke zwangerschappen, … Steeds meer vrouwen durven openlijk uitkomen voor hun vruchtbaarheidsproblemen en hormonale aandoeningen. Toch is er nog veel onwetendheid en weten velen niet altijd waar te beginnen in hun zoektocht naar vruchtbaarheid. Het lijkt ingewikkeld, maar dat hoeft het niet te zijn. Om die reden lanceerden Morgane Leten (33) en Jan Deruyck (36) met een online bestemming voor alles rond de hormonale cyclus en vruchtbaarheid genaamd Guud.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Guud (@guudwoman) op

Nadat Morgane enkele jaren geleden zelf te horen kreeg dat zij aan PCOS (polycysteus-ovariumsyndroom) leed ten gevolge van een hormonale stoornis, voelde zij zich als vrouw gefaald. Wie PCOS heeft, wordt immers minder makkelijk zwanger. Het summum van vrouwelijkheid, althans dat dacht zij toen. Uiteindelijk raakte Morgane onverwachts, maar heel gewenst, in verwachting. Toen ze na haar zwangerschap voor het hormonaal spiraal koos, kreeg ze opnieuw te maken met een hoop lichamelijke en emotionele klachten en trok ze aan de alarmbel. Genoeg is genoeg. Tijd om haar lichaam terug van haarzelf te maken.

Ze liet het spiraaltje weghalen en ging op zoek naar manieren om haar lichaam, cyclus en hormonen beter te leren kennen. Als Nutrition & Fertility coach en yoga instructrice weet Morgane maar al te goed welke impact voeding en beweging op je gezondheid kunnen hebben. Door te gaan eten en bewegen op het ritme van haar cyclus leerde zij accepteren hoe haar lichaam functioneert tijdens de verschillende fases van de cyclus en hoe ze die zelf kon ondersteunen. Vandaag heeft ze amper last van de zaken waarmee ze vroeger worstelde en staat ze terug in haar vrouwelijke kracht. Die kennis wil ze nu delen met andere vrouwen.

/

Community en webshop

Wat kan je verwachten van Guud? In de eerste plaats is het een online community, een veilige plaats om alles bespreekbaar te maken. Via een Facebookgroep moedigt co-founder Morgane vrouwen aan om hun ervaringen te delen en taboes te doorbreken. Of je nu een natuurlijke cyclus wil volgen of zwanger probeert te worden, hier vind je alle tips en inzichten die je nodig hebt om er beter mee om te gaan. Daarnaast kan je er ook work-outs en recepten terugvinden die, net zoals Morgane deed, inspelen op de verschillende fases van de cyclus.

Via de webshop www.guudwoman.com biedt Guud producten en support aan. Vandaag vind je er een zwangerschapstest, ovulatietesten en voedingssupplementen. Hier maakt de persoonlijke ervaring en expertise van het ondernemende koppel het verschil: de producten worden discreet aan huis geleverd en klanten kunnen bij Guud terecht voor deskundige en persoonlijke ondersteuning en advies voor, tijdens en na de aankoop.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Guud (@guudwoman) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Guud (@guudwoman) op

Lees meer Marie Claire op: Populaire menstruatie-apps delen intieme gegevens van vrouwen met ChinaSupermodel Laetitia Casta vertelt openhartig over ouder worden in de modewereld en ‘The Clit Test’ zoekt uit hoe vrouw(on)vriendelijk seksscènes zijn.

Tags: Belgische ondernemers, Guud, Vruchtbaarheid, Webshop.