Goei eten: 3 recepten voor wie houdt van lekker en simpel
© The Messy Chef

Goei eten: 3 recepten voor wie houdt van lekker en simpel

Door Naomi Wouters
Leestijd: 2 min

Goed nieuws voor foodlovers die houden van simpel, comfort en absoluut geen schuldgevoel na een heerlijke maaltijd. The Messy Chef brengt een tweede boek uit: 'Goei eten', een gezonde mix van simpele gerechtjes gemaakt met ingrediënten die je kent. Hier zijn onze 3 favoriete recepten! 

/

Garnaal croque-ette

Goei eten: 3 recepten voor wie houdt van lekker en simpel - 1

The Messy Chef

2-4 personen
Kooktijd: 20 minuten
Materiaal: 1 pan

Dit heb je nodig

  • 75 g boter
  • ½ teentje look
  • ½ ui
  • 150 g gepelde garnalen
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1tl ketchup
  • 1 laurierblad
  • 2 el bloem
  • 2 el whisky
  • 200 ml room
  • ½ blokje visbouillon
  • 1 eierdooier
  • peper en zout naar smaak
  • toastbrood
  • citroen
  • peterselie

Zo ga je te werk

  1. Neem 50 g van de garnalen en hak die erg fijn. Snijd de look en de ui ook erg fijn. Je kan ook alles in een keukenrobot fijnmalen.
  2. Smelt de boter en voeg het mengsel van garnalen, look en ui toe. Laat 1 minuut bakken. Voeg de tomatenpuree, ketchup en laurier toe.
  3. Laat 10 seconden meebakken. Voeg de bloem toe en roer goed.
  4. Blus na ongeveer 1 minuut met de whisky en de room en roer zodat je geen klonters hebt in de saus. Verkruimel het bouillonblokje. Kruid met peper en zout.
  5. Wanneer de saus dik genoeg is, voeg dan de eierdooier toe en haal van het vuur. Voeg de rest van de garnalen toe (100 g). Laat afkoelen.
  6. Neem het brood en snijd er rechthoeken uit. Smeer er een laagje van het garnalenmengsel op en bak krokant langs beide kanten (in een klont boter) in de pan of in de oven (10 minuten op 200 °C).
  7. Serveer met een schijfje citroen en peterselie.
/

Tortilla met kortgebakken steak, burrata en salsa

Goei eten: 3 recepten voor wie houdt van lekker en simpel - 2

The Messy Chef

2 personen
Kooktijd: 15 minuten
Materiaal: 1 pan

Dit heb je nodig

  • 4 à 6 wraps (16 cm diameter)
  • 300 g steak
  • peper en zout naar smaak
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 1 zoete paprika
  • ½ teentje look
  • 2 tomaten
  • ½ rode ui
  • verse chilipeper (naar wens)
  • sap van ½ limoen of citroen
  • 1 tl honing
  • paar takjes bieslook
  • 2 bollen burrata
  • olijfolie

Zo ga je te werk

  1. Heb je geen wraps met een diameter van 16 cm, steek dan een rondje uit iets grotere wraps.
  2. Haal de steak een halfuur voor het bakken uit de koelkast. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
  3. Schil de zoete paprika en snijd in erg fijne blokjes. Snijd de tomaat in plakjes en dan in fijne blokjes. De zaadjes gebruik je niet.
  4. Snipper de ui fijn. Doe alle groentjes in een mengkom. Voeg eventueel ook wat fijngesneden chilipeper toe en pers de look erbij.
  5. Kruid met peper, zout, het limoen- of citroensap en de honing.
  6. Doe een scheutje olijfolie in een kleine pan. Bak de steak krokant in ongeveer 2 minuten aan beide kanten. Haal uit de pan en laat 2 minuten rusten. Snijd in fijne plakjes en kruid bij met peper en zout.
  7. Verwarm de wrap 30 seconden in de microgolfoven of in de pan. Beleg met een stukje burrata, de steak en daarna de salsa.
  8. Werk af met fijngesneden bieslook
/

Karamelkoekje met 1 ingrediënt

Goei eten: 3 recepten voor wie houdt van lekker en simpel - 3

The Messy Chef

6 koekjes
Kooktijd: 6 à 7 minuten
(boven- en onderwarmte)
Materiaal: bakplaat + bakpapier

Dit heb je nodig

  • 3 repen witte chocolade

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven op 180 °C.
  2. Breek de chocoladerepen in twee. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 6 à 7 minuten in de oven, afhankelijk van de sterkte van je oven. De bovenkant moet lichtjes bruin gekleurd zijn. Laat afkoelen. Je zal zien dat de chocolade een hard koekje geworden is, dat smaakt naar karamel. Heerlijk.
/
Goei eten: 3 recepten voor wie houdt van lekker en simpel - 4

The Messy Chef

Alle gerechtjes hebben één ding gemeen: ze maken je gelukkig. Ontdek alle 60 recepten en de bijhorende humoristische duiding van chef Jelle in het nieuwe boek van The Messy Chef, Goei eten

Lees meer Marie Claire op: Picknicken was nog nooit zó lekker met deze 5 recepten, 2 plantaardige recepten uit ‘The Radiant Table’, 3 mocktailrecepten die beter smaken dan je favoriete cocktail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Gezond eten, Recepten.